BIST 10.151
DOLAR 32,27
EURO 34,97
ALTIN 2.458,35
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Gül yarın Kırgızistan’a geliyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Konseyi 2. Zirvesi'ne katılmak ve resmi ziyarette bulunmak üzere yarın Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e gelecek.

Abone ol

 Cumhurbakanı Gül ve beraberindeki heyeti taşıyan uçağın yarın yerel saatle 16:00’da (TSİ:13:00) Bişkek Manas Havaalanı’nda olması bekleniyor.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in 11-15 Ocak 2012 tarihlerinde Türkiye'ye yaptığı resmi ziyaretin iadesi niteliğini de taşıyan bu ziyarette, Cumhurbaşkanı Gül, 23 Ağustos’ta yapılacak ve kısaca 'Türk Konseyi' olarak ifade edilen Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Zirvesi’ne katılacak. Gül’e Bişkek ziyaretinde Dişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu eşlik edecek.

Burada Türk işadamlarıyla da bir araya gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Gül, Cokurku Keneş’te (Yüksek Meclis) Başkanı Asılbek Ceenbekov’la da bir araya gelecek. Gül, 24 Ağustos’ta Kırgızistan’dan ayrılacak.

Bu arada, Gül’ün, zirve kapsamında katılımcı bazı ülke liderleriyle ikili görüşmelerde bulunması bekleniyor.

Öte yandan 23 Ağustos’da yapılacak zirve öncesinde yarın katılımcı ülke dişişleri bakanları bir araya gelecek. Bakanlar düzeyindeki bu toplantıda Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu temsil edecek.