BIST 10.179
DOLAR 32,28
EURO 34,99
ALTIN 2.464,18
HABER /  GÜNCEL

PKK: Gaziantep saldırısı ile ilgimiz yok

Saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı dokuza çıkarken, PKK'dan gelen açıklamada "Güçlerimizin sivillere yönelik bir girişimi olamaz" denildi. Başbakan Yardımcısı Atalay ise "Terör örgütünün istediği kargaşa oluşturmak" diyerek PKK'yı suçladı.

Abone ol

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde dün akşamki bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı dokuza çıktı.

Bomba yüklü bir araçla yapılan saldırıda 69 kişi de yaralandı, bunlardan dördünün durumu ağır.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, asıl hedefin Korutürk Caddesi'ndeki İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ve üstündeki polis lojmanları olduğunu söyledi.

Patlayıcının çalıntı bir araçla ve uzaktan çekiciyle getirildiğini belirten Atalay "Dün giriş yapıyor. Şoförü biliniyor, aracın nerelerden getirildiği biliniyor. Olayın aydınlatılmasıyla ilgili alınan mesafe hızlıdır." diye konuştu.

Atalay saldırının kaynağıyla ilgili olaraksa "Terör örgütünün istediği kargaşa oluşturmak, çatışmalar geliştirmek, kendi reklamını böyle yapıyor terör örgütü." diyerek PKK'yı işaret etti.

Ancak örgüt olayla ilgisi olmadığını söylüyor.

ANF haber ajansına HPG imzasıyla gönderilen açıklamada "Hem devlet yetkilileri hem de Türk basını bu olayı hareketimiz üzerine yıkmaya çalışmaktadır. Bu patlama ile güçlerimizin herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır." denildi.

Açıklamada "Kamuoyu ve halkımız da bilmektedir ki güçlerimizin sivillere yönelik bir girişimi olamaz. KCK Yürütme Konseyi'nin yaptığı bayramda çatışmalardan kaçınma çağrısına güçlerimiz uymaktadır. Bayram sürecinde operasyonlardan kaynaklı yaşanan çatışmalar dışında güçlerimizin herhangi bir girişimi de olmamıştır." ifadesine yer verildi.

'PKK, Sebbiha usulü saldırıyor'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de dün akşam Twitter mesajlarıyla saldırıyı değerlendirmiş ve "PKK, 'Devrimci halk savaşı başlatacağım' diye çıktığı yolda, halk desteği bulamayınca artık Antep'te sivil halka doğrudan saldırmaya başladı." demişti.

"Bu yeni aşama, PKK'nın arkasındaki organizasyonun hedefleriyle uyumludur. PKK, sokakta kaos çıkmasını istiyor. Vatandaşlarımızı kışkırtıyor."

PKK'yı Suriye'deki hükümet yanlısı milislerin taktiğini benimsemekle suçlayan Çelik "PKK'nın "sebbiha usulü" bu saldırısı, Türkiye'nin iradesinin yanı sıra Kürt vatandaşlarımıza savaş açtığını gösteriyor. PKK bu saldırıyla, Kürt vatandaşlarımıza karşı sokakta tepki oluşturmak istiyor. PKK'nın lanetli eylemini, Kürtlere karşı tepkiye dönüştürmek, PKK'nın amacına hizmet eder. PKK'nın asıl amacı vatandaşlarımızın birbirine düşmesidir." diyerek itidal çağrısında bulundu.

Olay sonrasında toplanan kalabalık bir grup "Kahrolsun PKK" sloganı atarak BDP binasına yürümüş, kalabalığın binaya yaklaşmasını polis engellemişti.

Öte yandan olay yerindeki incelemeleri gece tamamlayan emniyet ekipleri, sabahın erken saatlerinde temizlik çalışmalarının başlamasına izin verdi.

Belediye ekipleri parçalanan araçları bölgeden kaldırdı, cadde temizlendi.

Ajanslar olay yerinde çok sayıda ''beton çivisi'' diye tabir edilen kalın çiviler bulunduğunu söylüyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da yarın cenaze törenlerine katılmak üzere Gaziantep'e gideceği bildirildi.