BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Gül Fransa yolcusu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sarkozy'nin resmi davetlisi olarak, 7 -9 Ekim tarihlerinde Fransa'yı ziyaret edecek.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Mevsimi vesilesiyle Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin resmi davetlisi olarak, 7 -9 Ekim tarihlerinde Fransa'yı ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Gül, Fransa ziyareti çerçevesinde 9 Ekim Cuma günü Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ile birlikte, 'Türkiye Mevsimi' kapsamında, 'Grand Palais'te düzenlenecek 'Bizans'tan İstanbul'a: İki Kıtanın Limanı' adlı serginin açılışını yapacak. Sergi açılışının ardından her iki Cumhurbaşkanı bir çalışma yemeğinde bir araya gelerek, ikili ilişkiler ve iş birliği imkanlarını ele alacak. Güncel, bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacak.

Gül, Fransa'yı ziyareti sırasında, 8 Ekim'de özel konuk olarak UNESCO 35. Genel Konferansı Genel Kurulu Bakanlar Forumu'nun açılış konuşmasını yapacak. Paris'te Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (IFRI) tarafından önde gelen Fransız siyasetçi, akademisyen ve kanaat önderlerinin katılımıyla 7 Ekim'de düzenlenecek soru-cevaplı akşam yemeğine iştirak edecek.

Fransa ziyareti sırasında, Cumhurbaşkanı Gül onuruna 8 Ekim'de Başbakan François Fillon tarafından öğle yemeği, Senato Başkanı Gérard Larcher tarafından da akşam yemeği verilecek.

Cumhurbaşkanı Gül ayrıca 9 Ekim'de düzenlenecek olan 'Fransız-Türk Ortaklığı: Avrupa'da ve Dünyada Daha Güçlü Olmak' başlıklı ortak etkinliğe katılacak, ulusal düzeydeki gazete, dergi ve haber kanalların da mülakatlar verecek.