BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,74
ALTIN 2.488,83
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Trump bugün görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan G-20 zirvesi kapsamında gittiği Arjantin'de Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'la bugün bir araya gelecek.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın yüz yüze görüşmesinde Suriye, Kaşıkçı cinayeti, Fethullah Gülen'in iadesi gibi önemli konular masaya yatırılacak. 

Erdoğan'ın görüşmede Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki YPG varlığından ve ABD'nin desteğinden duyulan rahatsızlığı da dile getirmesi bekleniyor. 

RUSYA-UKRAYNA GERİLİMİ
Karadeniz’de Rusya–Ukrayna arasındaki gerilim, ikili ilişkiler de iki liderin görüşmesinde masada olması beklenen konular arasında. Görüşmeye ilişkin Beyaz Saray'dan da bir açıklama geldi. 

PRENS SELMAN KONUSU
Sözcü Sarah Sanders, Trump'ın Türkiye ve Güney Kore liderleriyle görüşmelerinin resmi değil gayriresmi olacağını söyledi. Öte yandan Suudi Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ın Erdoğan'dan talep ettiği görüşmeye ilişkin henüz bir programlama yapılmadı. 

ERDOĞAN KİMLERLE GÖRÜŞECEK
Erdoğan'ın Arjantin temaslarında Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, İngiltere Başbakanı Theresa May ve Alman Şansölyesi Angela Merkel ile de görüşmesi planlanıyor. Erdoğan, Arjantin ziyaretinin son gününde ise Rusya Devlet Başkanı Putin ve Japon Başbakanı Abe ile bir araya gelecek.