BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suudi veliaht bombaları

SUUDİ Arabistan'dan arka arkaya son dakika haberler gelirken Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda ilk kez konuştu. Erdoğan'ın hedefinde gözaltıları yaptıran Suudi veliaht prens Muhammed bin Salman vardı. Erdoğan prensi 'ılımlı İslam'a döneceğiz' sözleriyle vurdu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de, İslam İşbirliği Teşkilatı Sertifika Töreni'nde konuştu. Erdoğan günlerdir son dakika haberlerin geldiği Suudi Arabistan veliaht prensi hakkında bombaları patlattı. Cumhurbaşkanı, Salman'ın ılımlı İslam açıklamasını hatırlatıp şunları söyledi;

-''Son zamanlarda yeniden bir şeyi tekrar köpürttüler: 'Ilımlı İslam.' Bunun patenti Batı'ya ait. O ifadeyi kullanan şahıs bu bana aittir gibi de düşünüyor olabilir' Sana ait değil.'

BANA DA SÖYLEMİŞLERDİ
Erdoğan sözlerinin devamında şunları kaydetti;

-5 yıl önce AB ülkelerini dolaşmaya başladığımda AB Parlamentosu'nda benden konuşma istemişlerdi ılımlı İslam hakkında ne düşüyorsun diye sormuşlardı İslam'ın ılımlısı ılımsızı olmaz demiştim. Ne oldu da yeniden bu üflendi? Mesele İslamı zaafa düşürmek dinimizi zaafa düşürmek.

PRENS SELMAN NE DEMİŞTİ? "Önceden olduğumuz hale dönüyoruz. Tüm dinlere ve Dünya'ya açık olan ılımlı bir İslam ülkesine"

Bizim dinimizin ılımlı ılımsız böyle bir yanı yok. İslam bütün müesseseleri ile kitabullahta kendini bulmuş orada ifade edilen dinin ta kendisidir. Onun dışında kimse dinimize tanım yapmasın.

''BAYANA ARABA KULLANMA MÜSAADESİ VERMİYORSUN''

Suudi Arabistan'a karşı ilk kez konuşan Erdoğan 'kadınlara yönelik araç yasağını da' hatırlattı ve şunları söyledi;

-"Sen daha ılımlı İslam diyorsun bir bayana araba kullanma müsaadesi vermiyorsun. Demek ki herhalde bundan sonra yapacaklar. Türkiye'de hiç kimse inançlarından hayat tarzlarından dolayı ötekileştirilmiyor.''

ELON MUSK'LA GÖRÜŞMESİ

Erdoğan büyük ilgi gören Elon Musk görüşmesine de açıklık getirdi. "Geçtiğimiz günlerde Elon Musk ile görüşmemiz oldu" diyen Cumhurbaşkanı şöyle devam etti:
-"Baktım çok heyecanlı kendisini vizyonun bizzat ağzından dinleme imkanım oldu. Gördüm ki her şey önce bir hayal ile başlıyor. İnsan hayal kurabildiği müddetçe yaşar ve başarıya koşar. Bir ara tükendim para mara kalmadı diyor yılmadım azmettim ondan sonra kapılar açıldı şu andaki duruma geldim diyor."

Kimdir bu Elon Musk? Erdoğan ve bomba yerli araba iddiası!

Erdoğan Myanmar ve Arakan'daki zulme dikkat çekerek şu öneriyi getirdi:

''YENİ BİR BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GÜVENLİK KONSEYİ KURALIM''
-
Her inanç grubunun, her etnik grubun yer aldığı bir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kuralım. Dünya kendini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde görsün. Şu anda dünyanın tüm ülkeleri Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde kendini görmüyor. Böyle bir yapı adil bir yapı olamaz. Bunu görmemiz lazım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Atatürk' cevabı sert oldu

Erdoğan'dan flaş talimat: Proje okullarda eski sisteme dönülsün