BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.429,47
HABER /  GÜNCEL

ABD İran'ı hedef gösterdi! Gerilim giderek tırmanıyor

Suudi Arabistan ve İran arasındaki gerginlik devam ederken ABD'den ortamı daha da gerecek bir son dakika açıklaması geldi. ABD İran'ı balistik füze saldırısında hedef gösterdi. Ortadoğu yeni bir savaşın eşiğinde...Şimdi ne olacak?

Abone ol

Reuters'ın haberine göre, ABD'li üst düzey bir yetkili Yemen'den Suudi Arabistan'a yönelik balistik füze saldırısının ardından, saldırıların arkasında İran'ın bulunduğunun 'açık olduğunu' söyledi.

ABD'li yetkili Lübnan krizinde ise savaşa gitmek yerine diplomatik çözüm arayışına girilmesi gerektiğini belirtti.

BALİSTİK FÜZELER ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Yemen'den Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ın kuzeydoğusuna geçen cumartesi günü atılan balistik füzeler, hava savunma sistemlerince etkisiz hale getirilmişti.

SUUD BAKAN: İRA'LA ÇATIŞMAK İSTEMİYORUZ!

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Riyad'ın Tahran'la karşılıklı direk çatışma içine girmek istemediğini, ancak ülkesinin İran'a ambargo uygulanmasını arzu ettiğini söyledi. Cubeyr, uluslararası ve bölgesel sıcak gelişmelere ilişkin Amerikan CNBC televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Hizbullah'tan bomba iddia! Savaşa bir adım daha...

FÜZEYİ KULLANANLARA EĞİTİM

Cumartesi günü Suudi Arabistan'ın Başkenti Riyad'a Yemen tarafından fırlatılan balistik füzeye ilişkin Cubeyr, "Füze, geçen 22 Temmuz'da Yenbu vilayetine atılan İran yapımı füzenin bir benzeriydi." dedi. 

Füzenin Yemen'e gizlice getirildiğini, Hizbullah ve İran Devrim Muhafızlarına bağlı askeri uzmanlar tarafından monte edildiğini ileri süren Cubeyr, "Bu uzmanlar Suudi Arabistan'a yönelik saldırıyı koordine ettiler ve füzeyi kullananlara eğitim verdiler." ifadesini kullandı.  

BU BİR SAVAŞ NEDENİ

Suudi Arabistan'a füze fırlatılmasının bir savaş nedeni olduğunu dile getiren Cubeyr, İran'la direk bir çatışmaya girmeyi arzulamadıklarını vurguladı.Cubeyr, İran'ın balistik füze programı ve teröre destek vermesi uluslararası kararları ihlal anlamına geldiğine dikkati çekti.  "Teröre verdiği destek ve Birleşmiş Milletler (BM) kararlarını ihlal etmesinden dolayı İran'a ambargo uygulandığını görmek isteriz." diyen Cubeyr, Uluslararası topluma bu konuda hareket etme çağrısında bulundu.  

Suudi Arabistan'da gözaltına alınanlar için şok iddia!

HİZBULLAH LÜBNAN'A EL KOYDU

Cubeyr Lübnan'a ilişkin şunları söyledi: "İran desteğiyle terörist Hizbullah'ın faaliyetleri esef vericidir. Hükümet çerçevesinin dışında silahlı milislerin bulundurulması mümkün değildir. Silahlarını teslim etmeleri gerekirdi. Ancak hala silahlı gücünü koruyor. Hizbullah, Lübnan sistemine el koymuştur. İran, Hizbullah ve benzeri silahlı örgütleri, Suriye'de olduğu gibi Hamas ve Husiler'i de kullanarak ülkelere hakim olmak istiyor." 

Suudi Arabistan duyurdu: "O ülkeyi terk edin"

HİZBULLAH ENGEL OLUYOR

Cubeyr, "Saad Hariri'nin yapmak istediği tüm girişimlere Hizbullah engel oluyor. Bizler Hizbullah'ı bir terörist örgüt olarak sınıflandırıyoruz. Tüm dünyanın bunu iyi bilmesi ve bunların faaliyetlerine engel olması gerekir. Nerede olurlarsa olsunlar karşılarında durulmalıdır." ifadelerini kullandı. 

"Lübnan'ın Suudi Arabistan'a sıkıntı kaynağı olmasına izin vermemiz mümkün değildir." diyen Cubeyr, "Lübnan Halkı bu gelişmelerden sorumlu değildir. Hizbullah halk üzerine hakimiyet kurmuştur. Bizim buna bir çare bulmamız gerekir." dedi. 

Suudi Arabistan krallarının kabusu sarayda bir gece ansızın

Herkesin gözü prenslerde ama bir de olay prensese bakın!