BIST 10.242
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,78
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gaziantep'te flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep'te Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerine hitaben konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep'te Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerine hitaben konuştu.

Erdoğan, iç güvenlik paketine ilişkin Mecis'te HDP'li vekillerin yüzlerini kapatarak yaptıkları protestoya sıklıkla değinerek "Özgürlük adına taşla, molotofla terörize edenler özgürlükten bahsediyorlar. Meclis'te maske takıyorlar. Molotofa özgürlük diye sokakta dolaşanlardan demokrasi bekleyebilir misiniz? " dedi.

İşte o konuşma: 

Türkiye bugün sivil toplum kuruluşları yönünden en zengin günleri yaşıyor. Bazı partiler kendilerinin kapatılması iddiasından bahsediyor. Bu çok çirkin. 2010 yılında biz partilerin kapatılmaması için yasa çıkartalım dedik. Bunlar Meclis'ten kaçıp gittiler. İçimizdeki bazı hainler de kaçıp gitti.

Bugün bunu söyleyenler buna hazır mısınız? Siyasi partilerin kapatılmasını engelleyen bir yasa çıkartın. Ama mesele o değil. Burada alavare dalavere. Siyaset dürüstlük kazanır. Seçim geliyor diye bu tür iftiralarla iktidarı köşeye sıkıştıralım. Bunlar artık geride kaldı tutmuyor.

Bugün Türkiye özgürlükler konusunda en büyük zirveyi yaşıyor. Anayasa içinde istediğin muhalefeti yaapbilirsin. Bu ülkenin Cumhurbaşkanına, Başbakanına hakaret ediyorsun. Bunu ABD'de yap bakalım. Neler oluyor?