BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.435,69
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş YPG açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin seyahati öncesi havaalanında açıklama yaptı. YPG'ye silah yardımı yapan ABD'ye önemli mesajlar veren Erdoğan 'nerede tehdit olursa bir gece ansızın girebiliriz' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan ''Nerede bir tehdit görürsek bir gece ansızın girebiliriz. Bu bölgede ne Amerika ne Rusya'ya tehdit var. Bu tehdit bize'' dedi. Erdoğan şu açıklamalarda bulundu...

ABD'NİN YPG'YE SİLAH YARDIMI

Bu ara bir öncü ekibi ABD'ye göndermiştik. heyetimiz döndü, şimdi biz en üst düzeyde bu görüşmeleri yapacağız. Bizim yaptığımız görüşme virgül değil nokta mesafesinde olacak. Şuana kadar yazılı görsel medyada yer alan bütün ifadeleri ve yaklaşımları çok önemsemiyorum demiştim, ABD şu anda hala bir geçiş süreci yaşıyor. Bu sebeple de bizim burada çok daha hassas olmamız gerekir. Bütün temennimiz, ABD'de daha önceden gelen işlemler var, YPG'ye yapılan silah yardımı gibi.

PUTİN'E DE SÖYLEDİM, RUSYA'YA YAKIŞMIYOR

Bölgede DEAŞ ile mücadeleyi en etkin şekilde yapan biziz. Durmak yok, daha öncede söyledim; Malum Irak'ta bir operasyonumuz oldu. Sincar ve Telafer'de. Ama dedik ki aynısını nerede ne görürsek bir gece ansızın girebiliriz. Bu bölgede ne Amerika ne Rusya'ya tehdit var. Tehdit bize, peki tehdit bizeyse başkalarına ne? Eğer bir iyilik yapacaklarsa biz ABD ile NATO'da ittifak halindeyiz.

BÜTÜN BİLGİLER DEDİKODU MESAFESİNDE

Asla biz terör örgütünü ABD'nin yanına yakıştırmıyoruz. Sayın Putin'le de konuştum. Aynı şeyi Rusya'ya da yakıştıramıyoruz. Bu ziyaretimizde ben bunların büyük ölçüde hallolacağını umuyorum. Gelen bütün bilgileri dedikodu mesafesinde görmek istiyorum. Bu ziyaretin de bir kırılma noktası olacağını düşünüyorum.

TRUMP GÖRÜŞMESİ

Çin'den sonra ABD Başkanı Trump'ın daveti üzerine Washington'a geçeceğiz. Sayın Trumpla gerek ikili ilişkilerimiz gerekse bölgesel gelişmeler ve dünyadaki mevcut gelişmeleri değerlendirme fırsatımız olacak. İkili ilişkilerin yanısıra başta DEAŞ, Suriye, Irak ve mülteci krizi gibi konularda görüş alışverişinde bulunacağız. Elbette FETÖ, YPG/PYD gibi Türkiye'nin güvenliğine tehdit oluşturan unsurlar gündemimizde olacak..Ayrıca çok sayıda ABD'li işadamı ile bir araya geleceğim. Bölgesel anlamda çok kritik bir döneme tekabul eden bu ziyaretlerin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

FETÖ'NÜN İADESİ

Adalet Bakanımız ABD'li mevkidaşı ile görüştü ama ben Trump ile etraflıca görüşeceğim. Hazırladığımız bazı bilgi ve belgeler var onları kendilerine takdim edeceğiz. Bu işi sonuna kadar kovalayacağız. ABD, FETÖ'nün bir kuluçka yuvası haline gelmemeli. Avrupa'da Almanya öyle. Zaten kendisinin ifadesi var. Dünyada 170 ülkede faaliyetimiz var diyor. Bu faaliyetlerin altında nelerin yattığını burada 15 Temmuz'u görenler biliyor.