BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,64
ALTIN 2.393,45
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Enerji Bakanları Toplantısı'nda önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, 'Temel meselemiz güçlü, dengeli ve kapsayıcı bir küresel büyümedir' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Enerji Bakanları Toplantısı'nda konuştu.

KOBİ'lerin küresel ekonomiye entegre olmaları için önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında "Enerji anlamında başarılı işler yapmanın yatırımları artırmaların yolunu kamu ve özel sektörden geçtiğini biliyoruz. Enerjiye erişim şefaflık verimsiz fosil yakıt ve enerji verimliliği üzerine durduk. Bilhassa enerjinin yatırım ve finansman boyutu çok önemli. dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Bu platformu iyi değerlendirmeliyiz. Temel meselemiz güçlü, sürdürülebilir, dengeli ve kapsayıcı bir küresel büyümedir. Alt yapu yatırımların teşvikine olan ihtiyaç giderek artmaktadır. G20 üyeleri olarak hedeflerimizi başarırsak 2018'de yüzde 2.1'lik ek bir büyüme sağlamış olacağız. Bu da kürsel sermayaye 2 trilyon dolar ilave kaynak sağlayacak.

"ARAŞTIRMAYA ÖNEM VERMEK ZORUNDAYIZ"

Dünya genelinde enerji talebinin artamaya devam edeceği açıktır. Bütün bunlar için sürekli olarak araştırmaya önem vermek zorundayız. Sağlam sürdürülebilir dengeli ve kapsayıcı büyüme G20'nin temel hedefidir.

Kadınların ekonomi içerisindeki rolünü kuvetlendirmek için kadın G20'yi hayata geçirdik. Enerjiye erişim konusuna özel önem veriyoruz. İş dünyası ile Afrika ülkelerini biraraya getiren bu konferasın katkı sağlamasını ümidediyorum.

"GEREKLİ YATIRIMI YAPABİLİRİZ"

Türkiye'de özel sektör ve kamu işbirliğinin verimli bir işbirliği oluşturduğunu gördük bu sistemle küresel alt yapıya da gerekli yatırımı yapabiliriz. Antalya zirvesinde G20 liderleri olarak alt yapı yatırım stratejilerimizi ele alacağız.

"ENERJİYE ERİŞİM GİBİ ÖNEMLİ SORUNLARI VAR"

Gelişmekte olan ülkeler, küresel ekonomiye entegre oldukça enerji ihtiyaçları yükselecektir. Sağlam ve dengeli büyümenin yanında kapsayıcı büyüme de G20 dönem başkanlığımızın bir başlığıdır. Bugün Afrika ülkelerinin yakaladığı büyüme oranı gelişmekte olan ülkelerin büyüme oranını geçmiş durumda ama bu ülkelerin enerjiye erişim gibi önemli sorunları var.

"TANAP HIZLA DEVAM EDİYOR"

Şu anda TANAP hızla devam ediyor yürüyor. Burada bir dayanışma var. TANAP'a ortak ülkelerin el ele vermesi TANAP'a yatırım sürecini hızlandıracaktır.