BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,02
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Artvin'de önemli mesajlar

ARTVİN'deki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , "Bizim ülkemizde Kürdistan diye bir bölge var mı? Niye 'beka meselesi' dediğimizi anlıyor musunuz? İstiyorsanız Kuzey Irak'ta Kürdistan var, defol oraya git. Biz, size bu toprakları böldürtmeyeceğiz" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin'deki toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında, "Bizim ülkemizde Kürdistan diye bir bölge var mı? Niye 'beka meselesi' dediğimizi anlıyor musunuz? İstiyorsanız Kuzey Irak'ta Kürdistan var, defol oraya git. Biz, size bu toprakları böldürtmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Ardahan'dan maalesef helikopterlerle buraya uçamadık. Aşırı sis, kar karadan gelmek zorunda kaldık. Şu barajları görünce hayran olmamak mümkün değil. 5-10 sene sonra bu Artvin şu barajlar sebebiyle yapılan yollarla bambaşka güzel olacak. Son 17 yılda Artvin'e 26 katrilyon yatırım yaptık. İmar Barışı ile 24 bin 166 Artvinli vatandaşımızın sıkıntısını giderdik. Bay Kemal, "Çiftçi öldü" diyor. Eline diline dursun. Artvinli iş insanlarımıza girişimcilerimize toplam yaklaşık 3 katrilyon lira tutarında yatırım teşviki verdik. Sarp Sınır Kapımız oldukça yoğun çalışıyor. Sarp Sınır Kapımızdaki giriş çıkış peronu sayısını 8'den 12'ye çıkardık.

31 Mart yerel seçimleri

Bu bir beka meselesidir. Kimlere karşı? Mutabakat kurmuşlar ya. Kim var? CHP var, bölücü terör örgütünün desteklediği parti var. Bizim ülkemizde Kürdistan diye bir bölge var mı? Niye 'beka meselesi' dediğimizi anlıyor musunuz? Bizim Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz, Akdeniz, Ege, Marmara bölgemiz var ve 780 bin kilometrekare ile vatan topraklarımız var.

"Kuzey Irak'ta Kürdistan var, defol git oraya"

İstiyorsanız Kuzey Irak'ta Kürdistan var, defol oraya git. Biz, size bu toprakları böldürtmeyeceğiz. "Biz sırtımızı YPG'ye PKK'ya dayadık" diyor. Biz sırtımızı halka ve Hakk'a dayadık. Bizim farkımız bu.

"Bu adam bir hastaneyi yönetemedi"

Bay Kemal SSK'da genel müdürlük yaptı. Orayı batırdığını biliyorsunuz. Bu adam bir hastaneyi yönetemedi. SSK genel müdürlüğünü yapamayan birisi bir kasetle CHP'nin başına geldi. 9 seçimde 9 mağlubiyet aldı. Ama koltuğa öyle yapıştı ki oradan kalkamıyor. Şimdi 10. seçimde de ona bir mağlubiyet yaşatmaya hazır mıyız?''