BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,83
ALTIN 2.416,78
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Tanzim satışları ne zaman bitecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sebze ve meyve fiyatları düşene kadar tanzim satışlarının devam edeceğini belirterek "Sömürücülere bu ülkede hayat hakkı tanımayacağız" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri öncesi Ardahan'da halka hitap etti. Buradaki konuşmasında tanzim satışlarıyla birlikte sebze-meyve fiyatlarının yüzde 50 düştüğünü vurgulayan Erdoğan, "Eğer fiyatlar yerine gelirse sahadan çekiliriz ama fiyatlar yerine gelmez de hala böyle devam ederse biz daha da farklı adımlar atacağız." diyerek satışların fiyatlar düşene kadar devam edeceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından "Bay Kemal rahatsız olsan da olmasan da biz sömürücülere bu ülkede hayat hakkı tanımayacağız." ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından önce çıkanlar...

- Bölgeler arasındaki gelişmişlik farkı en çok bizim dönemimizde azaldı. Biz istismar siyaseti yapmadık. Türkiye haritasını renklere göre bölmedik. CHP gibi sadece sahil kenarlarına hapsolan bir parti olmadık. Biz batıya ne götürdüysek doğuya da onu götürdük. İstiyoruz ki Ardahan batının imkanlarıyla her zaman içiçe olsun.

Ardahan'a Millt Bahçesi Müjdesi

Sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde 290 katrilyon liralık yatırım yaptık. Doğu Anadolu'daki üniversite sayısını 18'e çıkardık. Son 17 yılda Ardahan'a 6 katrilyon yardım yaptık. Diğer illerimize açtığımız millet bahçelerinden birini de Ardahan'a açıyoruz. 

CHP'ye Sosyal Devlet Tepkisi

- Türkiye sosyal devlet kavramıyla bizimle tanıştı. Beldiye başkanı olduğumda üniversite öğrencilerine burs veriyorduk. CHP Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Anayasa Mahkemesi bunu kaldırdı. Başbakan olduktan sonra Kredi Yurtlar Kurumu çatısına aldık. Milleti makarnacı kömürcü diye aşağılayanlar sosyal devlet bitti diyorlar. Ufukta seçim sandığını görünce sosyal devlet ilkesinden bahsediyorlar. 

Biz 65 yaş üzerine otobüsleri bedava yaptık. 65 yaş üzeri neredeyse elden ayaktan kesiliyor. Onlar bedava kullanıyor. Bunlar sırtında küfe yok kuru sıkı atıyorlar. Bay Kemal SGK'yı batırmadı mı? Böyle bir zat şimdi bize sosyal devlet dersi verebilir mi? Bırakın bizi eleştirmeyi sosyal devlet adını ağzını almaya hakkı yok. Düzenli yardım alan kardeşlerimize hanedeki kiiş sayısına göre aylık 150 kWh elektrik tüketim desteği vermeye başlıyoruz. Bu hizmetin de ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Ardahan 543 arıcılık işletmesiyle ekonomik değer üretiyor. Bay Kemal çiftçi battı diyor, vicdansız.