BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.436,94
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenikapı'da milyonlara seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı'da 'Evet Platformu' tarafından düzenlenen mitingde konuşurken gündeme ilişkin çok önemli mesajlar verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan referandum sürecine ilişkin verdiği mesajda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 16 Nisan'da rekor bir evet çıkması halinde koltuğunda oturamayacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı'da 'Evet Platformu' tarafından düzenlenen mitingde konuşma yaparken coşkulu bir kalabalığa seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

''Haftaya sandıklar 'evet'le güzel olacak. İstanbul 16 Nisan'a hazır mı? Bir hafta kaldı. Anayasa değişikliğini geçirmek yetmez daha büyük sorumlulukla karşı karşıyayız. İstanbul 16 Nisan'da evet diyerek hala 99 yıl öncesinde o kara günlerin hayali ile yanıp tutuşanlara dersini vermeye hazır mı? İstanbul evet diyerek 15 Temmuz'da bu ülkeyi işgal etmeye çalışanların taşeronluğunu yapan FETÖ hainlerinin kökünü kurutmaya hazır mı? İstanbul evet diyerek bazı Avrupa ülkelerine Avrupa Ayrupa duy sesimizi demeye hazır mı?''

"İSTANBUL BENİM İÇİN ŞEHİRLERDEN BİR ŞEHİR DEĞİLDİR"

İstanbul benim için şehirlerden bir şehir değildir. Burası doğduğum, büyüdüğüm, çalıştığım, siyaseti öğrendiğim ve şehremini olmaya nail olduğum şehirdir. Sandıkta kaybedenler her zaman olduğu gibi işi iftiraya, yalana vurdular. Haksız ve adaletsiz şekilde belediye başkanlığı görevinden alınıp cezaevine giderken bir şey söyledim 'Bu şarkı burada bitmez' dedim. Cezaevinden çıkar çıkmaz kolları sıvadım. Milletimizle buluşmamız öyle güçlü ve hızlı oldu ki 2002 Kasım'ın da iktidara geldik. 14 yıldır Türkiye'ye hizmet için çalışıyoruz. Bu süreçte her seçimimiz ayrı mücadele ile geçti.

"FAİZLE ADAM OLUNUR MU?"

Türkiye siyasi ve ekonomik çok bedeller ödeyerek bugünlere ulaşmıştır. Bir durup dururken gelmedik buralara çok çile çektik. Bunlara bakıyorsunuz faiz mi faiz ya kardeşim faizle adam olunur mu? Bunlar ülkeyi böyle sömürdüler. İstihdam sayımız 27 milyon yerine 34 milyon olsa fena mı olur?

"16 NİSAN AMERİKA'YI YENİDEN KEŞFETMEK DEĞİL"

16 Nisan çok önemli. 16 Nisan'da yaptığımız iş Amerika'yı yeniden keşfetmek değil. Tüm liderlerin özlemi olan değişimi hayata geçiriyoruz. Provokasyonlarla önümüzü kesmeye çalıştılar. Her saldırı milletimizle söndürdüğümüz bir ateş topuna dönüştü.

"KILIÇDAROĞLU O GECE BAKIRKÖY BAŞKANI'NIN EVİNE GİTTİ"

Bir şey anlatacağım. O gece 3.30 civarında Atatürk Havalimanı'nda indiğimde orada beni binlerce kardeşimiz karşıladı. Hep oradaysınız. F-16'lar üzerimizden uçuyordu. Havalimanını çeviren tanklara aldırmadan benim milletimi geleceğine sahip çıktı. Aynı gece bende 3 saat önce oraya birisi daha gelmişti. CHP Genel Başkanı. Kendi ifadesi ile 23.30 civarında havalimanına iniyor bakıyor ki ortalık karışık. Bunu görünce hemen Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine gidiyor.

Geçenlerde bir programda kendisini izledim diyor ki 'Sayın Cumhurbaşkanı Marmaris'ten çıktığında beni haberdar etse idi bende orraya gelirdim' Biz çağrımızı yaptık sen de çıkıp gelseydin. niye gelmedin?

''16 NİSAN'DA EVET ÇIKARSA YERİNDE OTURAMAZ''

Bu durumda olan kişinin bu ülkede yapabileceği bir şey olabilir mi? Bunlar da yürek diye bir şey yok. Utanmadan bir şey daha söylüyor 'Bu kontrollü darbedir'.  Bunlar yakınlarımızın yüreğinizi kanatacak sözlerdir. Kontrollü koltukta oturanlar o işin öyle yürüdüğünü sanır. Bu kasetle oraya gelmiş birisi. Koltuk kontrollü gitmez. Biz onlara rağmen yolumuza devam edeceğiz. CHP'li kardeşlerimize üzülüyorum: Bu felakete maruz kalmalarına üzülüyorum. 

16 Nisan'da rekor bir 'Evet' çıkması halinde bu zatın yerinde oturamayacağına inanıyorum. 

"HDP'LİLERİN DESTEĞİ İLE MİTİNG YAPTI"

Kılıçdaroğlu HDP'lilerin desteği ile Hakkari'de miting yaptı. Mitingde bir tane bile Türk bayrağı yoktu.

''İDAMI TEREDDDÜTSÜZ ONAYLARIM''

Benim kanaatimi biliyorsunuz, işte karar 16 Nisan. 16 Nisan'da sandıktan çıkacak her 'evet' onun da yolunu açacaktır. Bak Kılıçdaroğlu ne diyor; 'Ben hayır demem.' diyor, tamam ne güzel. Sayın Bahçeli zaten kanaatini açıkladı; 'Ben evet derim.' diyor. Sayın Yıldırım'ın da kanaatini biliyorum. Meclis'ten geçip bana geldiğinde ben de bunu onaylarım. Tereddütsüz onaylarım, zira şehitlerimizin o katillerini affetme yetkimiz bizim yok, böyle bir şey yapamayız.

''BÖYLE GENEL BAŞKANIN BÖYLE MİLLETVEKİLİ OLUR''

Bir gün FETÖ'nün borazanlığını yapan, ertesi gün PKK seviciliğine soyunan, bir sonraki gün başka bir terör örgütünün avukatlığını üstlenen parti, cumhuriyetin partisi olamaz. Cumhuriyetin sahibi cumhurdur, millettir. Bunların her şeyden önce millete ve milli iradeye saygısı yok. Bu partinin bir milletvekili çıkar 'evet verenleri İzmir'de denize dökmekten' söz eder. Diğeri ondan aşağı kalmamak için 'hayır çıkarsa düşmanı İzmir'den denize dökmüş kadar sevineceklerini' söyler. Güya bu da deneyimli. Deneyimlisi öyle, deneyimsizi böyle. CHP milletvekillerinin bu halk oylaması kampanyası döneminde sokakta vatandaşı tehdit etmekten, kahvede darbetmeye kadar sergilemedikleri rezalet kalmadı. Böyle genel başkanların böyle milletvekilleri olur."