BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.480,29
HABER /  SEÇİM

Cumhurbaşkanı adayları HDP'nin cumhurbaşkanı adayı kim oldu?

Cumhurbaşkanı adayları belli olmaya başladı. HDP bugün Cumhurbaşkanı adayını açıkladı. HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı kim oldu? HDP Cumhurbaşkanı Selahattin Demirtaş oldu SON DAKİKA

Abone ol

Halkların Demokratik Partisi (HDP), bugün saat 13.00'da Neva Palas Otelinde düzenleyeceği basın toplantısı ile cumhurbaşkanı adayını açıkladı.

Cumhurbaşkanı adayları belli olmaya başladı. HDP bugün Cumhurbaşkanı adayını açıkladı. HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı kim oldu? HDP Cumhurbaşkanı Selahattin Demirtaş oldu. HDP'nin cumhurbaşkanı adayı internethaber.com'da

HDP ADAYINI BUGÜN AÇIKLIYOR

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Ankara’da bir otelde düzenleyeceği toplantı ile cumhurbaşkanı adayını bugün açıkladı. HPD cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş oldu.

AK PARTİ YARIN AÇIKLIYOR

Adalet ve Kalkınma Partisi ise adayını; parti kurucuları, iktidarda olduğu süre boyunca milletvekilliği yapmış tüm isimler, il ve ilçe belediye başkanları, büyük kongre üyeleri, il başkanları, tüm parti organı üyeleri ve bakanların katılacağı bir toplantı ile ilan edecek. Salı günü saat 11.30’da ATO Kongre Merkezi’nde düzenlenecek toplantıya 4 bin kişi davet edildi. Adaylık ilanını 250 basın mensubunun izlemesi öngörülüyor. AK Parti, cumhurbaşkanı adayını açıkladıktan sonra da Genişletilmiş il başkanları toplantısı yapacak.

İHSANOĞLU TURA MEMLEKETİNDEN BAŞLAYACAK

Muhalefet partileri Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin ‘çatı aday’ olarak tanımlayarak aday gösterdikleri Ekmeleddin İhsanoğlu, Pazartesi günü Anıtkabir ziyaretinin ardından, AK Parti’nin adayının açıklandığı sıralarda, memleketi Yozgat’ta olacak. Kampanyasını mitingler yerine daha çok salon toplantılarıyla yürütmesi beklenen İhsanoğlu Çarşamba günü de Hacıbektaş’a gidecek. Alevilerin adaylığına soğuk baktığı bilinen İhsanoğlu’nun aleviler için önemli olan Hacıbektaş’ı ziyareti dikkat çekiyor.

Siyasi partilerin cumhurbaşkanı adayları bu hafta açıklanacak. .jpg

Siyasi partilerin cumhurbaşkanı adayları bu hafta açıklanacak.

CHP’den 109 milletvekilinin imzasıyla aday gösterilen İhsanoğlu’na karşı çıkan CHP’li 21 milletvekilinin de tavrı bu hafta netleşecek. Bu grubun adayı olarak Ankara milletvekili Emine Ülker Tarhan’ın adı söylense de grup içinde bu konuda tam mutabakat yok.

CUMHURBAŞKANI ADAYLARI İÇİN SEÇİM TAKVİMİ

1 Temmuz'da tatile giremeyen Meclis, bu hafta hem Cumhurbaşkanı adaylık sürecini tamamlayacak hem de Çözüm Süreci Paketi'ni görüşecek.

AK Parti, Cumhurbaşkanı adayını 1 Temmuz Salı günü açıklayacak ve aynı gün milletvekillerinin imzasıyla başvuracak. CHP ve MHP, çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için bugün, HDP de kendi adayını açıkladıktan sonra başvurusunu TBMM Başkanlığı'na yapacak.

28 Haziran'da başlayan Cumhurbaşkanı adaylık başvurusu, 3 Temmuz Perşembe günü sona erecek.