BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.499,63
HABER /  SPOR

Çulcu: Futbola sevgim azaldı

Çulcu, Türkiye'de futbolun konuşulmadığını ve sürekli olarak kavgaların gündeme getirildiğini belirtti...

Abone ol

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Çulcu, Türkiye’de futbolun konuşulmadığını ve sürekli olarak kavgaların gündeme getirildiğini belirterek, yaşananlardan dolayı futbola olan sevgisinin azaldığını söyledi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin düzenlediği 44. Yıl Sporun Zirvesi Semineri’nde konuşan MHK Başkanı Mustafa Çulcu, Türkiye’de futbol konusunda yaşanan gerginliğe tepki gösterdi.

Merkez Hakem Kurulu Başkanlığına gelen hemen herkesin çok fazla eleştirildiğini ifade eden Çulcu, ''MHK'nin başına gelenlerin hepsi şerefsiz mi, ahlaksız mı? Ben geldim bana da saldırıyorlar, namusuma ve aileme varacak derecede saldırıyorlar'' diye konuştu.

Başkanlık koltuğuna oturanlara sahip çıkılmasını gerektiğini anlatan Mustafa Çulcu, şöyle devam etti: ''Bu koltuğa oturan bu kadar eleştirilirse kim oturacak bu koltuğa. Ben de geçerim televizyona sallarım bu çocuklara. Ben Don Kişot muyum? Ama birileri yapacak bu görevi. Haksız yerde bu kadar eleştiriyi hak etmiyoruz. Bu derece adaletsizce yargılanmayı, saldırıyı hak etmiyoruz. Bu koltuğa oturanlara sahip çıkalım. Son zamanlarda futbolu ve hakemliği değil kavgayı konuşuyoruz.''

Oturumun konuşmalar bölümünden sonra yöneltilen bir soruya yanıt veren Çulcu, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un, iç işlerine karıştığı anda bunu kamuoyuna açıklayıp, görevini bırakacağını belirtti.