BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.514,03
HABER /  GÜNCEL

Uçuşlara sis engeli

THY'nin bu akşam İstanbul çıkışlı tüm iç hat seferleri, yoğun sis nedeniyle iptal edildi... Yolcular isyanlarda...

Abone ol

Atatürk Havalimanı'na iniş yapması gereken bazı uçakların, başta Sabiha Gökçen olmak üzere İzmir ve Ankara'ya yönlendirilmesi, yolcu karşılamaya gelenlerin de birikmesine yol açtı.

Yoğun sis dolayısıyla öğle saatlerinden itibaren tek piste iniş kalkış yapılan Atatürk Havalimanı'nda iç ve dış hatlarda İstanbul'a gelen birçok uçak başka havaalanlarına yönlendirildi, bir çok sefer de iptal edildi. İç hatlarda, özellikle akşam saatlerinden itibaren seferler güçlükle yapılırken, Diyarbakır, Malatya, Kayseri, Ankara, İzmir ve Samsun seferleri iptal edildi. Dış Hatlar'da da Atina, Londra, Ercan, Bakü, Tebriz seferleri iptal edildiği öğrenildi.

İngiliz HavaYolları'yla İstanbul'dan Londra'ya gitmek için havalimanına gelen yolcular ilgisizlikten yakınarak, "Öğle saatlerinden beri, 16.30'da havalanması gereken uçağımı bekliyorum. Bilet kontrollerimizi yapan gişe görevlileri önce rötarla uçacağımızı söyledi. Sonra Sabiha Gökçen'e götürmeye kalktılar. En sonunda da uçamayacağımızı anladık. Tam 8 saattir bunun için bekledik. İngiliz Hava Yolları'ndan hiç kimse bizimle ilgilenmedi." dedi. Bazı yolcular yetkililere sitem eden yolcuya alkış tuttu. Saatleridir Havalimanında bulunduklarını dile getiren yolcular duruma isyan etti.

THY'nin Moskova ve Belgrat'tan gelen uçakları Ankara'ya, Odessa, London, Helsinki, Paris, Medine uçakları Sabiha Gökçen Havalalanı'na, İtalyan Hava Yolları'nın Roma uçağı İzmir'e, Ürdün Kraliyet Hava Yolları'nın Amman, İngiliz Hava Yolları'nın Londra, Swiss Air'in Zürih uçağı Sabiha Gökçen'e yönlendirildi.