BIST 10.127
DOLAR 32,36
EURO 34,74
ALTIN 2.406,59
HABER /  GÜNCEL

Çukurova'dan Digiturk sürprizi

Sabah yazarı Yavuz Semerci kamuoyuna yansımayan bir anlaşmayı gün ışığına çıkardı. Semerci, köşesinden Amerika'dan bir dostundan edindiği bilgiyi aktardı.

Abone ol

Çukurova Grubu'nun prestijli kuruluşlarından Digiturk ABD'nin Providence şirketine satıldı. Kamuoyundan gizlenen haberi Sabah yazarı Yavuz Semerci Amerikalı bir dostundan aktardı. Yapı Kredi'nin Koç Finansal Hizmetler'e resmen geçmesinden sonra satın alma işi açıklanacak. Semerci yazısıyla anlaşmanın detaylarını duyurdu.

Yazı: Yavuz Semerci
Kaynak:


-Tesadüfe bakın. Amerika'dan bir dostum, bir dostundan edindiği bilgiyi aktardı: "Bizim Providence, sizin Digiturk'ü satın almış. Doğru mu acaba?"
Araştırınca ortaya çıktı ki, Çukurova Grubu ile Providence Equity Partners Inc el sıkışmış, kendi aralarında anlaşmışlar. Olayın resmiyet kazanması için Yapı Kredi Bankası'nın resmen Koç Finansal Hizmetler'e geçmesi bekleniyormuş. Satışa yönelik bilgiler muhtelif. Öğrendiğime göre, dünya çapında medya şirketlerine yatırım yapan Fon, Digiturk'un yüzde 50'sinden fazlasına sahip olacak. Bunun karşılığında Yapı Kredi'nin elindeki hisselerin satın alınması için 150 milyon dolara yakın para verecek, ayrıca Digiturk'e de ciddi oranda nakit sermaye koyacak. Koyacağı sermayenin 70 milyon doların üzerinde olması bekleniyor.
Edindiğim bilgi şu: Çukurova, belli bir zaman dilimi içinde hisseleri Providence'den o günün piyasa değerine göre satın alma hakkı elde etmiş. Bir de küçük hisse oranına rağmen yönetimde söz sahibi olmaya devam edecek. Önemli kararları veto edebilecek.
9 milyar dolarlık Fon yöneten Providence, 20 ülkede 80'in üzerinde şirkete yatırım yaptı. Fon, Koç Grubu ile Türk Telekom'a ortak teklif vermeye hazırlanan Carlyle ile 2001'de Hollanda'nın kablo TV şirketi Crown'u satın aldı. Digiturk'te yayınlanan Hallmark kanalının sahibi olan Fon, Sonny ile Metro-Goldwyn-Mayer'i alarak ismini duyurmuştu. Fon aynı zamanda 10 milyon abonesi olan Avrupa'nın en büyük kablo şirketi Alman Kabel Deutschland'ın da ortağı.