BIST 10.899
DOLAR 32,18
EURO 34,98
ALTIN 2.453,32
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çubuk'ta sineklere geçit yok

Çubuk Belediyesi yaz aylarıyla birlikte artan zararlı böcek ve haşerelere karşı çevre ilaçlamasına hız verdi.

Abone ol

Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama ekipleri, ilçedeki ilaçlama çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Belediye ilaçlama ekipleri başta sulak alanlar, besi çiftlikleri, tavuk çiftlikleri, sanayi bölgeleri, iş yerleri ve nemli bölgeler olmak üzere Çubuk'ta ilaçlama çalışmalarını sürdürürken, vatandaşlardan gelen istek ve şikayetleri de zaman kaybetmeden değerlendiriyor.

Vatandaşların yazın böcek ve haşereler nedeniyle sıkıntı çekmemesi amacıyla ilaçlama çalışmalarına hız verdiklerini ifade eden Çubuk Belediye Başkan Lokman Özden, yaz dönemini minimum düzeyde böceksiz geçirilmesini hedeflediklerini söyledi. İlkbahar aylarında yapılan larva çalışması ile ilçenin uzun süre sineksiz bir dönem geçirdiğini vurgulayan Başkan Özden, son günlerde yağan yağmurlar ve havaların birden ısınması ile uçkunlarda artışın olduğunu belirterek, "Tarımda hasat döneminin başlaması, sebzelerin sulanmaya başlaması, bölgemizde ahırların çok olması ve havaların birden ısınması gibi nedenlerle uçkunlarda birden artış olmuştur. Ancak ekiplerimizce yapılan hızlı ve zamanında müdahalelerle ve Büyükşehir Belediyemizin destekleri ile bu sorunda çözümlendi. İlaçlama konusunda düzenli bir ilaçlama programı oluşturduk. Program ile Çubuk'ta ilaçlanmayan bölge kalmıyor. İlaçlama işlemi Sağlık Bakanlığı'nın yönetmeliğine uygun olarak periyodik olarak her mahallemizde düzenli aralıklarla yapılıyor. Bu
şekilde yapılan çalışmalarla vatandaşlarımızın böcek şikayeti ortadan kalkacak'' dedi.

Yaz aylarında zararlıların yoğun bir şekilde ortaya çıktığını anlatan Başkan Özden, ilaçlamaların sonbahara kadar devam edeceğini kaydetti. Özden, sivrisinek ve karasinek gibi uçan haşerelerin yanında hamamböceği gibi vatandaşların sağlığını tehdit eden mikroplan taşıyan haşerelere de geçit vermediklerini söyleyerek, ''Besi çiftliklerinin ve hayvancılığın yoğun olduğu bölgelerde birebir ilaçlama yapmaktayız. Ayrıca işyerlerinde de başlattığımız yeni uygulama ile ilaçlama yapmaktayız'' diye konuştu.


Mart ayından bu yana 8 bin litre uçkun (uçan haşere), 300 litre su bazlı larvasit ve toz larva ilaç kullanıldığını anlatan Başkan Özden, çalışmaların üç vardiya olarak yapıldığını, sabah 05.00-12.00 arası larva ilaçlamasının yapıldığını öğleden sonra da 16.00-24.00 arası uçkun ilaçlamaları yapıldığını ve vatandaştan gelen şikayetlere anında müdahale edebilmek içinde ayrıca bir ekip bulundurulduğunu sözlerine ekledi.