BIST 10.250
DOLAR 32,33
EURO 34,78
ALTIN 2.389,32
HABER /  MEDYA

Cübbeli güldürdü: Sen buraya donla mı geldin!

Cübbeli'nin yaşadığı olaylardan anlattıkları izleyenleri kahkahaya boğdu.

Abone ol

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü dini bilgileri anlatırken yaşadığı olaylardan örnek verdi ve izleyenleri yine güldürdü.

Habertürk'te katıldığı programda konuşan Cübbeli, hocaların bile yanlış bilgi verebildiğini söyledi. Cübbeli yıllar önce gittiği Hac'da yaşadığı olayı şöyle anlattı: 

SEN BURAYA DONLA MI GELDİN

"Hocalarla gidilmiş bir Hac kafilesi vardı. Hocalarla gitmek daha tehlikeli. Kimse kimseye yasağı anlatmıyor. 24 saat evden çıktık ve Mekke'ye geldik. Odada balık istifiyiz. Adamcağız biraz rahat oturuyor. Bizde gözümüzü önümüze baktırdık. Dedim ki 'Hacı efendi derli toplu otur' 'Niye derli toplu oturacakmışım, donum var içimde' dedi. Aaa sen buraya donla mı geldin dedim. Özrü kabahatinden büyük. Yandaki hocaya baktık. Don çıkarılır mı ya dedi. Dikişli yasak dedim. Don giyilmez, ölüye benzeyeceğiz, dikişli giymek yasak." dedi.

SİZ NİYE İÇMİYORSUNUZ

Cübbeli uçakta yaşadığı bir anısını da anlattı. "Bizimkiler uçakta namaz kılıyor musunuz diye sorarlar ama sorulmaz ki, adam belki Hristiyan." diyen Cübbeli kendilerini şaşırtan şu sorunun sorulduğunu anlattı:

"Biz bir kere Almanya'dan dönüyoruz. Bir hristiyan yanımıza düştü, şarap içiyor. Olabilir. Bize siz niye içmiyorsunuz diye sordu. İsa da içerdi diyor. isa haşa içmezdi üzüm suyu falan içerdi ama. Yani bir Hristiyanın bana İsa içerdi, sen niye içmiyorsun demesi ne kadar saçmaysa bizim de namaz sormamız yasaktır"

Cübbeli Alman'ın bu sorusuna İsa Aleyhisselamın sarhoş edici şey içmediğini söylediklerini belirtti.