BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Düve kaçtı vatandaş kovaladı

Bursa’da pazarda satılan kurbanlık düve, araçtan indirilirken sahibinin bir anlık dalgınlığından faydalanarak kaçtı. Dere yatağına inen kurb...

Abone ol

Bursa’da pazarda satılan kurbanlık düve, araçtan indirilirken sahibinin bir anlık dalgınlığından faydalanarak kaçtı. Dere yatağına inen kurbanlık hayvan, uyuşturucu iğne ile sakinleştirildi.
Kurban Bayramı’nın ilk gününde Bursa’da bilindik manzaralar bir kez daha yaşandı. Kurban kesimi sırasında yaralanan acemi kasaplar hastaneleri doldurdu. Kimi vatandaşlar kurban kesim alanlarında hijyenik şartlar altında kesim yaparken, kimileri de yasak olan bölgelerde kurbanlarını kesti.
Bayramın ilk gününde sahiplerinin elinden kaçan kurbanlıklar da vatandaşları mağdur etti. Yıldırım ilçesindeki İsabey Kurban Pazarı’nda satılan 2,5 yaşındaki düve, sahibinin elinden kaçmayı başardı. Düve sahipleri, kurbanlık hayvanın peşinden koşarak yakalamaya çalıştı. Ancak vatandaşlar başarılı olamayınca Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Alo 153 hattından yardım istedi. Belediye de hemen ekipleri sevk etti. Kurbanlık hayvan son olarak kurban pazarının yakınındaki dere yatağına indi. Burada bekletilen düveye, olay yerine gelen Yıldırım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Ekipler, uyuşturuculu iğneyle 700 kiloluk düveyi bayılttı. İğneler sebebiyle sersemleşen kurbanlık hayvan, dere yatağını tırmanarak bir evin bahçesine girdi. Kısa süreli kovalamacının ardından kurbanlık düve yakalanarak sahiplerine teslim edildi.
Hayvanı sattıktan sonra kaçıran Mustafa Göçmen, "Bizi çok uğraştırdı. Sabahtan beri kurbanın peşindeyiz. En sonunda yakalamayı başardık" dedi.
(İHA)