BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.398,07
HABER /  GÜNCEL

Cübbeli çıldırdı: Kendi dininizi kurun!

İmsak vaktinin erken hesaplandığı yönündeki iddiaları nedeniyle Ramazan'ın gündemine oturan Bayındır'a Cübbeli Ahmet'ten sert yanıt geldi

Abone ol

Süleymaniye Vakfı Başkanı Prof. Abdülaziz Bayındır Ramazan 'ın gelmesiyle yine gündemden düşmüyor. Bayındır, her Ramazan olduğu gibi Diyanet 'in sisteminin doğru olmadığını ve orucun fazla tutulduğunu öne sürüyor. İhsan Eliaçık 'ın da bu konudaki benzer görüşleri biliniyor.

"SANA NE FAZLA ORUÇ TUTUYORSAK"

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Fatih Altaylı 'nın sunduğu Teke Tek programına katıldı. Oruç tartışması ile ilgili konuştu. Bayındır'ın açıklamalarını eleştirerek, "Sapıtmak için neden bu kadar okuyup da profesör oluyorlar" dedi ve ekledi: "Sana ne fazla oruç tutuyorsak."

İNTERNETHABER'İN GÜNDEM HABERLERİ KATEGORİSİNİ GÖRDÜNÜZ MÜ?

Cübbeli, bu açıklamaları yapanlara şu sözlerle sitem etti: "Yahu kardeşim bu dini değiştirmeye çalışmayın, tahrif etmeyin. Bunu yapacaksanız gidin kendi dininizi kurun!



ABDULAZİZ BAYINDIR HOCA NE DEMİŞTİ?

İmsak vaktiyle ilgili çıkışlarla her Ramazan'ın geleneksel tartışılan kişisi olan Abdülaziz Bayındır 24 TV'de Elif Çakır'ın sunduğu Söz Bitmeden adlı programa konuk olmuş ve ilginç açıklamalara imza atmıştı.

Bayındır 'Teravih namazı yok, neden kılıyorsunuz? Peygamberimiz böyle bir namaz kılmamıştır. Ebubekir, Ömer kılmamıştır. Sen diyanet olarak neden doğru bilgi vermiyorsun' demiş ve Sahur'u erken yediğimizi, iftarı ise geç açtığımızı belirten açıklamalara imza atmıştı.