BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,25
HABER /  GÜNCEL

Cübbeli Ahmet'ten 28 Şubat benzetmesi silahlanma çağrısına tepki

Cübbeli Ahmet Hoca, Yeni Zelanda katliamı sonrası yapılan silahlanma çağrılarına sert tepki gösterdi. Taksim'deki ıslak eylemi için de 28 Şubat benzetmesi yaptı.

Abone ol

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü dün YouTube kanalı üzeriden yayınladığı sohbet videosunda sağduyu çağrısında bulundu. Cübbeli, hem Taksim’de polisi protesto için ıslık çalınmasına hem de Yeni Zelanda katliamı sonrasında silah çığırtkanlığı yapanlara seslendi.

Silah kullanmanın sadece ve sadece polis ve askere ait olduğunu vurgulayan Cübbeli "Askere polise mukavemet etmeyin böyle nümayişlere mukabele etmeyin. Ben umreye gittim burada olaylar olmuş ezan meselesi çıkmış.  Ezanın üzerine birileri milleti sokağa çağırmış ee bunun üzerine de polis gelmiş gazı sıkmış." dedi.

İlerleyen zamanlarda da benzeri olayların çıkabileceğini kaydeden Cübbeli, böylesi durumlarda silah kullanmanın yeni polis ve askere ait olduğunu söyledi bireysel silahmaya karşı olduğunu dile getirdi.

28 Şubat'a benziyoruz
En nihayetinde hepimiz Müslüman halkız diyen Cübbeli sohbetinde şu ifadeleri kullandı: "Müslümanlar’da kutuplaşma, ayrışma, tefrika maalesef çok oldu, çok arttı bundan da çok rahatsızım. Yani 28 Şubat’ın kutuplaşmalarına benzeyen kutuplaşamalar oldu.

Hepsi bizim kardeşimiz
Şimdi de böyle bir kutuplaşmaya doğru gidildiğini görüyorum ve bunu hiç iyi görmüyorum. Allah hidayet etsin Allah ıslah etsin hepsi bizim  kardeşimiz vatandaşımız. Müslümansa din kardeşimiz değilse vatandaşımız.

Yeni Zelanda sonrası silahlanma çağrısı
Yeni Zelanda’da camiyi taramışlar 'biz de silahlanacağız'. Ney3 silahlanıyorsun burada. Buraya  gelip bizi mi tarayacaklar biz de onları mı tarayacağız? Orada sokaktan geçen bir müslümana vuracak ya. Olacak iş midir?

Öldüren cennetin kokusunu bile alamaz
Havra’da HSCB’de bomba patlattılar 3-4 tane patlamlar oldu. Orada zimmi olduğu için Yahudi olsun Hristiyan olsun öldüren Cennetin kokusunu bile alamaz diyor. Hadis-i Şerif’te ne diyor: Bir zimmiyi yani vatandaş olan Yahudi olsun Hristiyan olsun yani devlet ona güvence vermiş gelebilirsin yaşayabilirsin demiş. Buna dokunan bana dokunmuş olur ve onun hasmı ben olacağım diyor.

Zimmî İslam devletinin egemenliğini kabul eden gayr-ı müslim kişilerdir.

İslam güven dinidir
Çünkü islam güven üzere kuruludur. Devlet sana pasaport verdi mi güven verdi mi o adamın güvende olması lazım artık birisi ona saldıramaz yani. İslamiyet bunları düzene koymuş. Zimmiyi öldürmek zaten haram. Burası İslambol, adam sana silah çekiyor sen ona silah çekiyorsun. Müslüman Müslüman’a neyin silahını çekiyorsun.

Kaba kuvvet yok
Bu silah işleri bize uygun değildir. Bize  silah çeken bize demir gösteren bizden değildir. Kaba kuvvet yok saldırganlık yok. İlmi delillere davet var."