BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.498,20
HABER /  MEDYA

Nevşin Mengü başörtüsü takan spikerlerden rahatsız

Nevşin Mengü, Yeni Zelanda'da Müslümanlara yönelik saldırıyı kınamak için başlarını örten spikerlerin "hayatlarını bir nebze özgür soluk alabilmeye adamışları" kırdığını belirtti.

Abone ol

Yeni Zelanda'da camiye yapılan silahlı saldırı sonucu, 50 Müslümanın hayatını kaybettiği korkunç olay sonrası tüm ülke kenetlenerek destek vermişti.

Hatta Yeni Zelanda'da çeşitli mesleklerden ve halktan kadınlar müslümanlarla dayanışma içinde olduklarını göstermek için başörtüsü de takmıştı.

İşte Nevşin'in yazısından ilgili bölüm;

“Başörtüsüyle Yeni Zelanda devlet televizyonu ekranında boy gösteren spikerler bir tarafın gururunu okşarken, bir tarafı da kırabiliyor. Suudi Arabistan, İran gibi İslamcı diktatörlüklerde kadınlar zorla kapatılıyor. Daha geçtiğimiz gün İran’da iki genç kadın başlarını örtmeden sokağa çıkarak eylem yaptıkları gerekçesiyle tutuklandı. Bu insanlara devleti yıkmaya çalışıyorlar muamelesi yapılıyor. Yeni Zelanda için ta oralardan buraları anlamak zor elbet. Ama bazı ‘jestler’ hayatlarını bir nebze özgür soluk alabilmeye adamışları kırıyor.”

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Yeni Zelanda'daki törende başörtüsü takan polisin kim olduğu ortaya çıktı
Foto Galeri Yeni Zelanda'daki törende başörtüsü takan polisin kim olduğu ortaya çıktı Galeriye Gözat