BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.412,57
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

CRRde Furtuna rüzgarı

Paris’ten, Atina’dan ve İstanbul’dan esen müzik rüzgarı 8 Mayıs’ta CRR’de Furtuna’ya dönüşecek.

Abone ol

Günümüzün en önemli kanun icracılarından Göksel Baktagir, 1999’da Paris’te kemanı konuşturan isim Nedim Nalbantoğlu’yla karşılaştı ve bir müzik yolculuğuna çıktılar.

Çıktıkları bu yolculukta Atina’nın önde gelen çello sanatçısı Yiorgos Kaloudis ve perküsyoncu Ruth Hill’i de yanlarına alarak Furtuna’yı kurdular. Paris’ten, Atina’dan ve İstanbul’dan esen müzik rüzgarı 8 Mayıs’ta CRR’de Furtuna’ya dönüşecek. Bahar gününde esecek bu fırtınayı kaçırmayın.

CRR Konser Salonu, CRR Sazendeleri “Furtuna”, 8 Mayıs 2007, 20:00
Bilet Fiyatları: 11.00-9.00YTL


Göksel Baktagir ve Nedim Nalbantoğlu, müzik yolculuklarına, çocukluk dönemlerinde, aynı şehirde başlarlar. İlkgençlik yıllarında, Nedim Batı Müziği Konservatuvarı’nda, Baktagir ise Türk Müziği Konservatuvarı’nda eğitim görür. Yıllar yollarını ve yaşadıkları ülkeleri ayırır. Artk ortak tek noktaları müziktir.

Yolları 1999’da Paris’te tesadüfen kesiştiğinde birçok müzik türünü icra edebilen sanatçılar haline gelmiş, enstrümanlarının önde gelen ustaları olarak uluslararası çapta isim yapmışlardır. Kesintisiz biçimde sürecek olan birlikte müzik yolculukları bu tesadüfle başlar. “Dünyanın renklerini müziğin evrensel tınılarında buluşturmak” adına çalışmalara başlarlar.

Aralarına, Atina’da yaşayan ve alanında önde gelen bir çello sanatçısı olan Yiorgos Kaloudis ve perküsyoncu Ruth Hill de katılınca, dörtlü bir grup haline gelirler… İstanbul’da yaşayan ritim sazları ustası İzzet Kızıl ile şarkıcı Sumru Ağıryürüyen’in de katılmalarıyla altı kişi olan grup, Türk ve Yunan kültürlerinde aynı anlama gelen bir kelimeyi isim olarak seçer: FURTUNA…

Grup, aynı adı taşıyan bir albüm çalışması yapar ve müzik yelpazelerini daha da genişletecek çalışmalar içine girer…

FURTUNA, bu özel konserinde, Doğu’dan ve Batı’dan esen müzik rüzgârlarını, Doğu ile Batı’nın buluştuğu İstanbul’da kucaklaştırmaya, ortaya çıkacak -belki de sert ve çarpıcı, belki de meltemsi- esintiyi müzikseverlere hissettirmeye çalışacak.

Göksel Baktagir (Kanun), Nedim Nalbatoğlu (Keman), Yiorgos Kaloudis (Çello), İzzet Kızıl (Perküsyon), Ruth Hill (Perküsyon), Sumru Ağıryürüyen (Vokal)