BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.491,75
HABER /  DÜNYA

’’Çözüm süreci sonuçlanırsa, Türkiye uçar’’

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Çözüm sürecinin başarıyla sonuçlanması durumunda herkes düğün bayram eder, Türkiye uçar” diye konuştu. <b...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Çözüm sürecinin başarıyla sonuçlanması durumunda herkes düğün bayram eder, Türkiye uçar” diye konuştu.
Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu’na bayram ziyaretinde bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Bu güzel binanın açılışı üzüntülü bir günümüze gelmişti. O zaman şehitlerimiz vardı. Aradan aylar geçti. Huzur ve sükunet içinde bir Türkiye ile geliyoruz Türkiye o günkü şartlara göre bugün huzur içinde. Karakollar basılmıyor. O günlerdeki gibi 8, 20, 30 insanımız, siviliyle, polisiyle, askeriyle canlarımız toprağa düşmüyor. Anneler ağlamıyor. Hamdolsun hükümetimizin kararlılığını sürdürüyor. Silahların büyük ölçüde bırakılması, şiddete yönelik eylemlerin son bulması ve dağdakilerin yurt dışına çıkışı hususunda önemli adımlar atıldı. Yarın ne olur Allah bilir, zor bir işin içindeyiz. Amacımız çözüm sürecini başarıya ulaştırmak. Artık bunu sonlandırmak istiyoruz. Milletimiz bize güveniyor” dedi.

“ÇÖZÜM SÜRECİ BAŞARILI OLURSA, DÜĞÜN BAYRAM EDERİZ”
AK Parti’nin bu kadar zorlu çözüm sürecinde bile yapılan anketlere göre oyunu artırdığını anlatan Bakan Arınç, “Milletimiz, bizim yanlış yapmayacağımızı, ihanet etmeyeceğimizi, onlara ödül vererek anlaşmayacağımızı biliyor. Yapacağımız işler bu ülke için hayırlı işlerdir. Ülkemize, huzurun, barışın gelmesi içindir. 35 yıldır terörün içindeyiz. Kimse bunu yapamadı. Biz yapmaya mecburuz. Biz yapmazsak kimse yapmaz. Başbakın Recep Tayyip Erdoğan bunun Baldıran zehri içmek gibi olduğunu söylüyor. Biz ona da razıyız. İktidardan gideceksek gidelim, ülkemize huzur gelecekse buna razıyız. Millet güvenmeye devam ediyor. Geçen sene bayramda yaşanan terör olayları bu sene olmadı, olmasın İnşallah. Allah fitne fesattan korusun. Bu çözüm süreci başarıyla sonuçlanırsa, hepimiz düğün bayram ederiz, Türkiye uçar” şeklinde konuştu.

“GEZİ OLAYLARINI BİR KENARA İTERSEK, HUZURLU GÜNLER GEÇİRDİK”
Çözüm sürecinin başarıya ulaşması halinde GSMH’nın 20 bin doları bulacağını ve Türkiye’ye daha bir çok yatırım geleceğini anlatan Bakan Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye’nin her yerinde büyük bir hamle olacak, en azından istikrar ve huzur olacaktır. Bugün Hakkari sokaklarında esnaf kepenk kapatılmamış hale geldiyse, insanlar kahvelerde güvenle oturuyorsa Diyarbakır’da polisle vatandaş iç içe iftar yapıyorsa Allah memleketimizin bahtını, yolunu açık etsin. Biz güzel bir Ramazan ayı geçirdik. Mısır, Suriye bu ayı böyle geçiremedi. Dünyanın birçok ülkesinde Müslümanlar, kan ağladı. Öldüler başlarına bombalar yağdı. Bu Taksim’deki hepimizi derinden üzen ve hakkından geldiğimiz gezi olaylarını, asayişi temin ettiğimiz olayları bir kenara itersek ülkemizde huzurlu günler geçirdik. Zenginler erzak paketi yaptı, ramazanın bereketinden hepimiz fazlasıyla sebeplendik.”
Erzurumlular Federasyonu Başkanı Ömer Ömeroğulları, Erzurum’dan en fazla göç alan illerin başında Bursa’nın geldiğini ifade ederek, “Bursa’daki 68 dernek birleşerek Bursa Erzurumlular Federasyonu kuruldu. Bu federasyon, Bursa’nın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biridir. Bu ülke kardeşliği açısından önemlidir. Eskiden ülkemiz üzerinde oynana oyunları çok iyi biliyorduk. Bugün de biliyoruz. Ülke birliği ve kardeşliği adına atılan her adımı Dadaşlar olarak sonuna kadar destekliyor, dimdik ayakta olduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.
(İHA)