BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.322,95
HABER /  GÜNCEL

Çorum'da bugün okullar tatil mi valilik kararı

ÇORUM'da okullar bugün tatil mi 21 Aralık tatil kararı geldi. Çorum'da hava durumu fena kar yağışı bastırdı. Çorum'da Osmancık, Sungurlu ve Kargı ilçelerinde okullar tatil edildi.

Abone ol

ÇORUM'da okullar bugün tatil mi 21 Aralık valilik kar tatili haberi geldi. Çorım hava durumu korkuttu kar yağışı bastırdı. Çorum'da bugün Osmancık, Sungurlu ve Kargı ilçelerinde okullar tatil edildi.

ÇORUM HAVA DURUMU BU İLÇELERDE OKULLAR TATİL

Çorum'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, etkisini sürdüren kar yağışının özellikle ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar yüzünden mağduriyet yaşanmaması için Osmancık, Sungurlu ve Kargı ilçelerinde eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

Yapılan değerlendirme kapsamında Osmancık ilçesinde tüm okullarda, Sungurlu ilçesindeki tüm köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için, Kargı ilçesinde de taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için bugün eğitime ara verildiği öğrenildi.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, İç Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Çorum, Samsun, Amasya, Elazığ ve Malatya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, Marmara Bölgesinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yağış alan yerlerde kar şeklinde görülecek yağışların; Gaziantep, Kilis, Hatay, Adana ve Mersin’in iç ve dağlık kesimleri ile Konya ve Karaman il genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olması tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, İç Anadolu'nun doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege Bölge geneli ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 Km/sa), Orta ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-60 Km/sa), Güneydoğu Anadolu'nun batısında fırtına (70-90 Km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: yurdun güney kesimlerinde beklenen kar yağışların Gaziantep, Kilis ile Hatay, Adana ve Mersin’in iç ve dağlık kesimleri ile Konya ve Karaman il genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olması tahmin ediliyor. İç Anadolu bölgesini Akdeniz’e bağlayan karayollarında meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Hatay ve Osmaniye illerimizde yarın (21.12.2016 Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren rüzgarın hızını artırarak doğu ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde (70-90 km/saat) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Fırtınanın 22.12.2016 Perşembe günü akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği ülkemizin kıyı kesimlerinde hafif yer yer orta kuvvette zirai don olayı beklenmektedir. Zirai faaliyetle ve seracılıkla uğraşan üreticilerimizin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.