BIST 10.471
DOLAR 32,73
EURO 35,08
ALTIN 2.434,14
HABER /  MEDYA

Çölaşan'dan Gandi'ye 'Özür' çağrısı!

Çölaşan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki 'Davetiye' polemiğini büyütecek gibi!

Abone ol

İNTERNETHABER:Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki "Davetiye" polemiği, Emin Çölaşan'ın da katılmasıyla yeni bir boyut kazandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son zamanlarda mitinglerde yaptığı konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'kızının davetiyesini özel uçakla Ürdün'e götürdü'   iddialarında bulunuyor. Başbakan Erdoğan ise "Sen hangi çağda yaşıyorsun. Özel uçakla davetiye gönderilirmiymiş. Böyle saçmalık mı olur. Özür dilemesi gerekir" cevabını verdi.

İki lider arasındaki 'Davetiye' krizine, Sözcü Gazetesi'de dahil oldu. Gazeteci yazar Emin Çölaşan'ın köşesinde ele aldığı yazıyı "Emin Çölaşan davetiye krizini açıklıyor" başlığı ile manşetine taşıyan Sözcü Gazetesi, iki lider arasındaki 'Davetiye krizi'ni dahada büyüteceğe benziyor.

Haberde, Emin Çölaşan'ın 2004 yılında yazdığı "Tayyip, eşi ve çocuğuyla devletin uçağına atladığı gibi soluğu Ürdün'de aldı. Kızının düğün davetiyesini Kral Abdullah'a verdi. Bu yapılan Müslümanlıkla bağdaşmaz" yorumuna yer veriliyor.

Emin Çölaşan, 8 Temmuz 2004 günü Hürriyet Gazetesi'ndeki yazısının doğru olduğunu, çünkü Başbakan Erdoğan'ın mahkemeye verilmediğini savunuyor. 

"ÖZÜR DİLESİN ANCAK!..."

Köşesinde, eski yazısının detaylarını anlatan ve liderlerin konuşmalarından alıntı yapan Emin Çölaşan, Kılıçdaroğlu'na da ilginç bir öneride bulunuyor.

Çölaşan'ın önerisi ise şöyle: "Kızının düğün davetiyesini devletin uçağı ile Ürdün'e gönderdiklerini söylerken yanıldığım için halkımızdan özür dilerim. Meğer bunlar Ürdün'e devletin uçağı ile aile boyu gudip davetiyeyi elder vermişler!"