BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.395,33
HABER /  DÜNYA

Çöken binaya ilişkin şok eden iddia

Ankara’da 10 katlı bina, yıkım ekiplerinin mola verdiği sırada çöktü. 8 ay önce yıkım kararı verilen binanın zemin katındaki su borularının ...

Abone ol

Ankara’da 10 katlı bina, yıkım ekiplerinin mola verdiği sırada çöktü. 8 ay önce yıkım kararı verilen binanın zemin katındaki su borularının ’tinerci’ çocuklar tarafından açılması sonucu çöktüğü iddia edildi.
Öğle saatlerinde büyük bir gürültüyle çöken bina hakkında 8 ay önce yıkım kararı çıkmış, Sincan Belediyesi Ekipleri, boşaltılan binada yıkım çalışması başlatmıştı. Bugün sabah bina içinde ve çevresinde bir süre çalışma yapan yıkım ekipleri, öğle yemeği için mola verip binadan ayrıldı. Ancak bina kısa bir süre sonra bilinmeyen bir sebepten dolayı kendiliğinden çöktü. Olay sırasında çevrede kimsenin bulunmaması faciayı önledi.
Konuyla ilgili İHA muhabirine konuşan Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Nigar Duvan, "Daha önce bize müracaat ettiler. Biz de bu binaların deprem performans testini yaptırdık. Gerçekten performansları çok düşük çıktı. 6302 sayılı Tapu ve Kadastro Kanunu kapsamında hemen tahliye edip yıkım kararını çıkardık. Tahliyeler çıktı, kısa bir süre içerisinde hepsi yıkılacak. Şu ana kadar bir bloğu yıktık" dedi.
Kendiliğinden yıkılan binaya ilişkin açıklama yapan Duvan, "Yıkılan binada ’tinerci’ denilen çocuklar su borusunu açmış, zemin su alınca yıkım hızlanmış. İçeride herhangi bir kişi yok. Zaten yıkım ekibi tespit yapıyormuş, yıkım ekibi yemeğe çıkınca binada bir göçük olmuş. Allah’tan bir can kaybı yok ama yine de son araştırma yapılacak" ifadelerini kullandı.

"20 KİŞİYDİK, ÖYLE YEMEĞİ İÇİN DIŞARI ÇIKTIK"
Öğle yemeği için dışarı çıktıklarını anlatan bir yıkım görevlisi ise, "Zemindeki su borularını Çingeneler kırmış, o su da zemine dolmuş. Bu arada binayı dinamitle patlatacak arkadaşlar çalışma yapıyorlardı. Daha sonra bina, yıkım ekibinin öğle molası verdiği sırada kendiliğinden çöktü. Çalışan arkadaşlar yemeğe çıkınca bir anda patladı ve çöktü" diye konuştu.
İçeride 20 kişilik yıkım ekibi olduğunu ancak öğle yemeği sırasında dışarı çıktıklarını belirten yıkım görevlisi, "Zemine su dolmuştu. Duvarlar ve asansör boşluğu bir anda patlamış" dedi.
(İHA)