BIST 10.178
DOLAR 32,36
EURO 34,65
ALTIN 2.388,85
HABER /  DÜNYA

Bakan Çelik’ten Türkiye markasını koruma atağı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in talimatıyla Rusya ve Almanya’ya çıkarma yapan bakanlık bürokratları, Temmuz ayından itibaren İngiltere...

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in talimatıyla Rusya ve Almanya’ya çıkarma yapan bakanlık bürokratları, Temmuz ayından itibaren İngiltere, İskandinav, Ortadoğu ve Orta Avrupa ülkelerinde PR çalışmaları yapacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin imajını koruma çalışmalarına yönelik tanıtım atağına geçti. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, ülke turizmini geliştirmek ve Türkiye’nin imajını güçlendirmek için sektör temsilcileri ile ardı ardına toplantılar yapıyor. İlk olarak 5 Haziran’da sektör temsilcileri ile görüşen Bakan Çelik, toplantının ardından bakanlık bürokratlarına talimat vererek Rusya ve Almanya’ya tanıtım çıkarması yaptırmıştı. Çelik, dün Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) yönetimini kabul etmişti. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından, bakanlık yeni tanıtım projelerine imza atmak için çalışmalar başlattı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Almanya’da başta Der Spiegel olmak üzere tirajı 1 milyonu aşan pek çok dergide reklam çalışması yapacak. Çalışma Temmuz ayında başlayarak Kış dönemini de kapsayacak şekilde devam edecek.
Bakanlık ayrıca Rusya ve Ukrayna’da da bir tanıtım atağı başlattı. Bu çalışma ile 15 Haziran-25 Temmuz tarihleri arasında Rusya’da Moskova ve St. Petersburg, Ukrayna’da ise Kiev’deki en önemli alışveriş merkezlerinde Türkiye standı açıldı. Bu stantlarda Türk turizmi hakkında bilgi veren 150 bin dergi ile birlikte tur operatörleri ve otellere ait tanıtım materyallerinin dağıtımı yapılıyor. Ayrıca hazırlanan Türkiye tanıtım dergisi, Moscow News gazetesi ile birlikte ücretsiz olarak dağıtılacak. Çelik, yaptığı açıklamada, "Türkiye’de Taksim’deki olaylarla ilgili yaşanan süreçte dış dünyadan bazı basın yayın kuruluşlarının Türkiye’nin algısını bozacak şekilde, Türkiye’nin marka değerini düşürmeye yönelik sistematik yayın yapması karşısında bazı sektörlerimizin ne şekilde etkileneceğiyle ilgili bir merak söz konusu. Şunu net bir şekilde söylüyoruz. Turizm sektörü başta olmak üzere hiç kimse kriz kelimesini telaffuz etmemelidir. Türkiye’de bir kriz yoktur herhangi bir yüksek risk beklentimiz yoktur" dedi.
Türkiye’nin sadece kültürel değerleri ve turizm değerlerinin değil, Türkiye’nin istikrarının başlı başına bir dünya markası olduğunu belirten Çelik, Türkiye’nin dış politikasının başlı başına bir dünya markası olduğunu bildirdi. Türkiye’nin bugün kuzeyinde yer alan Avrupa ülkelerindeki ekonomik krize göre bir ekonomik büyüme ve istikrar modeli olarak öne çıktığına dikkati çeken Çelik, Türkiye’nin güneyindeki Arap devletlerinin yaşadığı demokrasi krizi karşısında demokratik istikrarıyla bu ülkelere ilham veren bir ülke konumunda olduğunu ifade etti. Dolayısıyla bu yeni döneme önceki hedefleri daha da aşacak bir motivasyonla girdiklerini belirten Çelik, "Ben gerek ekonomiyle, gerek siyasi istikrarla ilgili, turizmle ilgili ya da Türkiye’nin önündeki olimpiyat hedefiyle ilgili hiçbir şekilde kriz kelimesinin telaffuz edilmesini doğru bulmuyorum" dedi.

"NEGATİF KELİMELERLE BİZİ TANIMLAMAK İSTEYENLER DAHA ÇOK RAKİPLERİMİZDİR"
Negatif kelimelerden pozitif sonucun çıkmayacağını kaydeden Çelik, "Negatif kelimelerle bizi tanımlamak isteyenler daha çok rakiplerimizdir, hasımlarımızdır. Türkiye sürekli olarak pozitif kelimelerle tanımlanmayı hak eden bir gelişim ve istikrar içerisindedir. Şu anda da olmayan bir kriz karşısında bir tedirginlik yaratma kampanyasıyla Türkiye karşı karşıya. Dolayısıyla bunları hep beraber değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

"TEK RAKİBİMİZ KENDİMİZİZ"
"Hedeflerimizde bir sapma yok sektörün motivasyonu gayet iyi, verdiği mesajlar gayet iyi, hazırlıkları tam olarak yerindedir. Beklentileri yüksektir” diyen Çelik, “Başta söylediğimi tekrarlıyorum kriz kelimesi kesinlikle tekrar edilmemelidir Türkiye’de bir kriz yoktur. Hiçbir sektör için kriz söz konusu değildir. Yine ekonomide de turizmde de diğer alanlarda da tek rakibimizin kendimiz olduğu moralli motivasyonumuzun yüksek olduğu bir döneme giriyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
TÜROFED Başkanı Osman Ayık da toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Sayın Bakanımız Ömer Çelik’in talimatları ile bu tip tanıtım çalışmalarını daha da güçlendireceğiz" dedi.
Bakanlığın önderliğinde yürütülen tanıtım faaliyetlerine otellerin ve tur operatörlerinin katılımlarını sağladıklarını bildiren Ayık, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Böylece ilk kez ciddi bir tanıtım çalışmasını Bakanlık, oteller ve tur operatörleri olarak birlikte gerçekleştiriyoruz. Sayın Bakanımız Ömer Çelik’in talimatları ile bu tip çalışmaları daha da güçlendireceğiz. Böylece tüm sektör temsilcilerinin katılımıyla daha etkin tanıtım çalışmaları yapmayı planlıyoruz. Bu tanıtımlar yüksek sezona girerken ülkemize olan talebi tekrar canlandırmak ve hareket geçirmek adına önemli bir çalışma oluyor. Bakanlığımızın önderliğinde yapılan bu tanıtım çalışmaları önümüzdeki günlerde diğer pazarlara da kaydırılacak. Bu çalışmalar 2013 yılı turizm hareketlerine katkı ve canlanma sağladığı gibi 2014 yılı ile ilgili olarak Türkiye’nin imajına da katkı sağlayacak. Bu çalışmaların hayata geçmesini sağlayan başta Bakanımız Ömer Çelik olmak üzere tüm Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerine teşekkür ediyoruz. Bu tür çalışmaların daha artması için özel sektör olarak elimizden gelen tüm desteği vereceğiz."
(İHA)