BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.439,12
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Çok ucuza araba! Üstelik 4 kişilik fiyatı da...

Qute marka Hindistan arabası Türkiye'de satışa çıkıyor. Satış fiyatı hayli ucuz olan Bajaj Qute 15 bin liradan piyasaya girecek. Peki bu araba alınır mı?

Abone ol

TÜRKİYE piyasasına 15 bin liralık yeni bir araba giriyor. Qute marka arabalar Türkiye'de hayli ucuz bir rakamdan satılacak. 4 kişilik olan Qute 70 kilometre hız yapabiliyor. Araç bir motosiklet ayarında yakıt harcıyor.

Türkiye’ye Kuralkan Holding tarafından getirilecek olan Qute 15 bin lira fiyat etiketiyle Hindistan’dan bile daha önce dünyada ilk kez Türkiye’de satışa sunuluyor.

Motosiklet olarak Türkiye’ye giriş yapacak aracın motorunun dışında otomobilden pek bir farkı bulunmuyor. Tek farkı yakıtı. Düşük bir beygir gücüne sahip olduğu için çok düşük yakıt sarfiyatı bulunuyor.

TÜRKİYE'YE ÇARŞAMBA GÜNÜ GELİYOR

Türkiye’nin ardından dünyanın 16 ülkesinde satışa sunulacak aracın lansmanı çarşamba günü Hintli Bajaj’in ve Kuralkan Holding’in üst düzey yöneticilerinin katılımıyla İstanbul’da gerçekleşecek.

4 kişilik bu araç Avrupa 4 tekerlekli motosiklet yönetmeliğine uygun ilk Hint malı araç. Bajaj Qute ekonomik, kolay erişilebilir şehir içi veya köy/kasaba/ilçe hayatı için yeni bir mobilite çözümü niteliğinde sıra dışı bir girişim olarak kabul ediliyor.

70 KİLOMETRE HIZ YAPIYOR

Avrupa Quadricycle standartlarına uyumlu ve hızı saatte 70 kilometre ile sınırlı araçta 13 beygir gücünde 217 cc’lik su soğutmalı motosiklet motoru bulunuyor.