BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,52
HABER /  MEDYA

Fehmi Koru IŞİD'i dünyanın başına bela edenleri açıkladı

Fehmi Koru bugünkü yazısında Paris'i kana bulayarak dünyaya dehşet saçan IŞİD'i bugünlere getirenleri açıkladı.

Abone ol

Fehmi Koru, ABD'nin Irak'ı işgali ve Rusya'nın Esad ısrarının IŞİD'i ortaya çıkardığını yazdı.

Dünya kamuoyu 132 kişinin öldüğü Paris katliamının faili IŞİD'i konuşuyor. İki yıl öncesine kadar adı bile olmayan kanlı örgüt, nasıl oldu da böylesine büyüdü, sansasyonel eylemlere imza atabildi?

Irak ve Suriye’de egemenlik sağlamaya çabalayan bu yapı nereden çıktı? İşte can alıcı sorunun yanıtını Habertürk yazarı Fehmi Koru, bugünkü yazısında böyle veriyor:

Oral Çalışlar IŞİD'i yazdı

Batı dünyasının günahlarını kaleme alan bir diğer isim de "İslam dünyasını anlamayan oryantalist körlük" başlıklı yazısıyla Hürriyet yazarı Oral Çalışlar oldu:

"Saddam'ı “atom bombası hazırladığı” gerekçesiyle devirip, bütün bir ülkeyi şiddet sarmalına kim boğdu? Amerikan Neoconları. Bunları kim destekledi? “Ortadoğu'yu Amerikan işgaliyle kurtarma” propagandasının arkasında kimler vardı?

Bu günlerde “Erdoğan Türkiye'yi Suriye'de savaşa sokmak istiyor” diyenler, 2003 yılında, Irak'ın ABD tarafından işgalini destekleyen makaleler kaleme almışlardı. Yazıları arşivlerde duruyor.

Ortadoğu'daki karanlık tabloda, ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerin sorumluluğu yadsınamaz. Yaşananların sorumlularından olan dönemin İngiltere Başbakanı Tony Blair böyle olduğunu itiraf etti. "Bu tablonun sorumlusu biziz" dedi.

ABD, İNGİLTERE VE RUSYA

"Irak ve Suriye’de gerçek anlamda “devlet” kalmadığı için, yıkılan devlet mekanizmasının yerini doldurmak üzere kurulmuş bir örgüt bu.

Tamam da, Irak ve Suriye’yi birer “haydut devlete” çeviren, bunu becerdiği için “IŞİD” adlı nevzuhur bir örgütün bölgeye sızmasına ve ele geçirebildiği her yerde egemenlik ilan edip her türlü vahşeti icra etmesine yol açan kim ya da kimler?

Cevabı en kolay soru bu: Dünyaya nizamat vermek üzere Antalya’ya gelmiş olan dünya liderlerinden bazıları...

ABD, Irak’a saldırma kararı almasaydı ve G20 içerisinde yer alan ülkelerden bazılarıyla ittifak kurarak bölgeye asker göndermeseydi...

Rusya, Suriye’de yaşayanların “Artık yeter” diye işbaşındaki kadroyu yönetimden gönderme kararlılığı karşısında sağır kalmasa, BM karar tasarılarına karşı çıkıp veto hakkını kullanmasa, üzerinde uzlaşılmış formüllerin hayata geçirilmesini aylar ve aylar boyu engellemeseydi...

Evet, duyarsızlıklarıyla IŞİD’i dünyanın başına bela edenler “dünya lideri” diye ortalıkta dolaşanlardır."

Yazının tamamı için tıklayın

ABDÜLKADİR SELVİ: IRAK VE SURİYE İŞGALİNDEN DOĞDU

IŞİD'i yazan bir başka isim Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, benzer görüşleri paylaştı. İşte o yazıdan bir bölüm:

"İslam dünyasında her işgal kanlı bir doğuma neden oluyor.
El Kaide, Afganistan işgalinin çocuğuydu. Irak ve Suriye işgallerinden ise DEAŞ gibi kanlı bir terör örgütü doğdu.

Ne olacaktı ki? Kan deryasında çiçeklerin açması mı bekleniyordu?
İşgalden sonra Sünni Arapların Irak yönetimden dışlanmaması, aşağılanmaması, Ebu Gureyb'de işkencelere ve seks fantezilerine kurban edilmemesi çağrıları yapıldı. ABD kulak tıkadı.

Sonra bir de baktık ki, Irak ve Suriye'deki cezaevlerinin kapıları açılmış. Terör suçluları serbest bırakılmış. DEAŞ, Suriye'de Esed rejiminin desteğiyle hem toprağa, hem Rakka'da petrol gelirlerine sahip oldu. Paris asıl ne zaman vuruldu biliyor musunuz? DEAŞ savaşçıları Suriye'den Toyotalara doluşup, düğün dernek Irak'ı işgale gittikleri, Musul'u ele geçirdikleri zaman."

Yazının tamamı için tıklayın