BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Çocuklarınız okulda olsa bile yakacağız

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde iki gün önce molotof kokteyli atılarak yakılan okulda ders işlenemezken, veliler duruma tepki gösterdi.

Abone ol

PKK yandaşları Yüksekova'da öğrenci velilelerine "çocuklarınız okulda olsa bile yakacağız" diyor.

Cumhuriyet ilköğretim okulunda öğrenim molotof kokteyli saldırıları nedeniyle günlerdir yapılamıyor. Bu duruma isyan eden öğrenci velilerinden Cahit Aybar ise, okulun yaklaşık 10 gün içinde 7 defa saldırıya uğradığını belirterek, “Diğer okullarda öğrenciler rahat bir şekilde okullarına giderken, bizim bu okulda yaşanan olaylardan dolayı öğrencilerimizin eğitimlerinde sıkıntılar meydana geliyor. Türkiye’de sadece Yüksekova’da bu olayların yaşanması bizi üzüyor. Okullarımız yakılmasın, yıkılmasın. Ders esnasında okullara taş atılması veliler olarak bizi kaygılandırıyor. Sadece 3 okul üzerinde boykot olmaz. Eğer diğer illerde de bu yaşanacaksa buna bir şey diyemeyiz. Ama sadece bu okullarda bu olayların yaşanması çok üzücüdür. Batı illerinde çocuklar kolejlerde okurken bizim öğrenciler hala derslere giremiyor. BDP isterse bu eylemlerde okullara birkaç görevli bırakabilir. Göstericiler, öğrenciler dersteyken okula molotof ve taşlarla saldırıyor. Bize ‘çocuklarınız okulda olsa bile yakacağız’ diyorlar. Yüzleri kapalı bu grupların söyledikleri endişe vericidir" dedi.

2. sınıf öğrencisi olan Zilan Düzen de okullarını yaktıkları için artık ders göremediğini söyleyerek, “Öğretmenler gelmiyor, öğrenciler gelmiyor. Gelince okul ateşe verildi diye bizi geri gönderiyorlar. Artık okulumuzu yakmasınlar. Derslerimize girmek istiyoruz” dedi.

Yüksekova ile Şemdinli ilçeleri arasında bulunan Güzelkonak Karakolu'na yapılan saldırı sonrasında ölü ele geçirilen PKK’lı Fuat Terzioğlu’nun cenazesinin ardından çıkan gerginlikte, ilçenin Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na bir grup tarafından molotof kokteyli ve taşlarla saldırı yapılmıştı.