BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.428,90
HABER /  GÜNCEL

Çocuklarının gözü önünde üvey oğluna şiddet gösteren anne serbest

Adana'da bir kadının çocuklarının gözü önünde üvey oğluna şiddet gösterdiği görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerin ardından, şiddet gören çocuk devlet korumasına alınırken, şiddet gösteren anne ise serbest bırakıldı.

Abone ol

Adana Çukurova'da 3 yıl önce evlendiği eşinin oğluna, kendi çocuklarının gözü önünde şiddet uygulayan kadın hakkında açılan soruşturmasının ardından serbest bırakıldı. Üvey annesinden şiddet gören çocuk ise devlet koruması altına alındı.

Çukurova ilçesinde yaşayan H.A., 3 yıl önce D.K. isimli eşinden boşandı. Erkek çocuklarının velayetini ise mahkeme babaya verdi. Baba bir süre sonra C.A.A. isimli bir kadınla evlendi.

Bakıcı şiddet anlarını görüntüledi

8 yaşındaki oğlu da bu kadınla birlikte kalmaya başladı. Ancak üvey anne, çocuğu dövmeye başladı. Bu duruma kayıtsız kalamayan bakıcı ise çocuğa uygulanan psikolojik baskıyı ve şiddeti cep telefonuyla görüntüledi.

''Kafanı vura vura kanartırım!''

Görüntülerde üvey anne çocuğa, "Ben seni sokağa atmışım, sen sokakta beklemişsin bunu da babana mı söyledin. Büyüdükçe akıllanacağın sıra zır deli oluyorsun. Ben bunu sokağa atmışım. Başka baban ne dedi sana öyle deyince. Konuşacak mısın yoksa boğayım mı? Bir daha anlat demem kafanı vura vura kanatırım çabuk anlat" diye bağırıyor.

Çocuk korkusundan kadının karşısında kıpırdamadan durup ağlamaklı sesle kendini savunmaya çalışıyor. Bir süre böyle bekledikten sonra üvey anne çocuğun boğazına sıkıp kulağını çekiyor. Bu anlarda ise kadının iki çocuğu da olayları izliyor. Dayak yiyen çocuk ise ağlıyor. Görüntüleri çeken bakıcı daha sonra korkup kayıttan çıkıyor.

Çocuk devlet koruması altına alındı

Bu görüntülerin ortaya çıkmasının ardından çocuk devlet korumasına alındı. Anne hakkında ise soruşturma başlatıldı. Polis merkezine götürülen üvey anne ifadesinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kadının ifadesinde çocuğu darbetmediğini, korkutmak için yaptığını söyledi.