BIST 9.046
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.297,30
HABER /  GÜNCEL

DSP Lideri Aksakal: Şişli'de yüzde 56'nın üzerindeyiz

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Şişli'de yüzde 56'nın üzerinde bir oya sahip olduklarını açıkladı.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 31 Mart seçimlerine iddialı bir şekilde girdiklerini anlattı. Şişli'de yüzde 56'nın üzerinde bir oya sahip olduklarını belirten Aksakal, "İstanbul'da özellikle Şişli, Kadıköy, Beşiktaş ve Adalar'da çok iddialıyız." diye konuştu.

Aksakal'ın açıklamalarından satır başlıkları şöyle:

DSP'nin ilkelerine uygun davranabileceğine güvendiğimiz, hizipçi kadro olmaması lazım, devletin bölünmez bütünlüğüyle ilgili sıkıntısı olmaması gerekiyor, hakça paylaşımını siyaseten ayakta tutabilmiş, DSP'yi aşağılamış kişiler olmayan kişileri belirledik. Kabul etmediğimiz adaylar oldu. Bize sadece CHP'den katılanlar yok. AK Parti, MHP, BBP ve Liberal Demokrat Parti'den katılanlar var.

"Ocak ayının başında görüştük"

Mustafa Sarıgül CHP'den aday gösterilmeyen bir aday adayı değildi. Adaylık başvurusunu yapmış, beklemekten yorulmuş, oradaki ayak oyunlardan artık bıkmış birisi olarak bize başvurdu. Mustafa Sarıgül değerli bir siyasetçidir. Üretken birisidir. Kendisine Eyüp'ü önerdik, kabul etmedi. İstediği yer için açıklama yaptı. Mustafa Bey'le adaylık olayını yanlış hatırlamıyorsam Ocak ayı başında görüştük. Kendisiyle uzun yıllara dayalı arkadaşlığımız, dostluğumuz var.

"Şişli'de yüzde 56'nın üstündeyiz"

Mustafa Sarıgül siyasetteki üretkenliği itibarıyla başkalarının önüne geçebileceği korkusuyla mümkün mertebe aday yapılmama durumu vardı. Son dakikaya kadar bekledi. Tabii biz ona bakmıyoruz. Anketlerde Şişli'de yüzde 56'nın önündeyiz. Şişli'yi alacağız. İstanbul'da çok ilçeyi alacağız. CHP Şişli'de 'ranta ve soyguna son vereceğiz' diye sloganı var. Şişli CHP'nin değil mi? Rantın peşinde koşan bir siyasi anlayış var. Gürsel Tekin 'İstanbul'un rantını bunlara mı yedireceğiz?' demişti.

"Beşiktaş, Kadıköy ve Adalar'da çok iddialıyız"

Beşiktaş, Kadıköy'de iddialarımız çok iddialı. Adalar'da diğerlerinden çok daha iddialı. Sarıyer'de çok çalışkan bir adayımız var.