BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

31 mart seçimlerinde AK Parti için en büyük tehlike Kemal Öztürk açıkladı

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kaldı. Anket sonuçları kafaları karıştırıyor. Peki partiler seçime hazır mı? Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk AK Parti'yi bekleyen tehlikeyi yazdı. Öztür, "En büyük tehlike inandırıcılığı kaybetmektir" dedi.

Abone ol

31 Mart yerel seçimlerine ilişkin dikkat çeken bir yazı Yeni Şafak gazetesi yazarı Kemal Öztürk'ten geldi. İktidar partisine yakın isimlerden biri olarak bilinen Öztürk, günün çok konuşulacak yazılarından birine imza attı.

Öztürk, bugünkü köşesinde AK Parti ve CHP'nin seçim kampanyalarını değerlendirdi. İstanbul'da her iki adayın genel siyaset havasından uzak İstanbul'a odaklandığını yazan Öztürk, Ankara için aynı şeyleri söylemedi.

Ezan ıslıklandı mı tartışması

Ezanı ıslıklama olayının araştırılmadan AK Parti'nin yüksek perdeden tepki göstermesinin yanlış olduğu görüşünü dile getiren yazar, "Hal böyleyken, buradan siyaseten bir argüman çıkartıp, bunu da son düzlükte Cumhurbaşkanı’nın kampanyasının bir parçası yapmak doğru olmadı." ifadelerine yer verdi.

Mansur Yavaş'ı mağdur duruma sokacak riski barındırıyor

Mansur Yavaş'ın sahte senet düzenlediği iddiasına değinen yazar, "Hele hele Mansur Yavaş hakkında apar topar dava açılması, onu mağdur durumuna sokacak bir riski bile barındırıyor. Oradaki tartışma kafaları karıştırır ama Cumhur İttifakı’na yarar mı bilemiyorum." diye yazdı.

Bugüne kadar AK Parti'nin korkutarak değil umut vererek seçimleri kazandığına dikkat çeken Öztürk, yazısını şöyle tamamlıyor:

İnandırıcılıklarını zedelerlerse büyük tehlike başlamış olur

"Hatırlayınız, CHP 2002-2009 yılları arasındaki tüm seçimlerinde AK Parti’nin ‘Atatürk, laiklik, rejim düşmanı’ olduğunu iddia ettiği kampanyalar yapmıştı. ‘AK Parti ne kadar kötü’ dediği ve insanları korkuttuğu her seçimi kaybetti CHP. Ve daha önemlisi inandırıcılığını yitirdi.

AK Parti ve Erdoğan’ın en büyük gücü inandırıcılığı ve kendi projelerini anlatmasıdır. Bu iki konuya zarar verirlerse ve inandırıcılıklarını zedelerlerse büyük tehlike başlamış olur. Seçimde birkaç şehri kaybetmek bir zarar vermez, önemli olan inandırıcılığı kaybetmemektir."

Kemal Öztürk'ün yazısının tamamı

BU FOTO GALERİYE BAKIN
ORC yerel seçim anketi bomba bu sonuçları ilk kez göreceksiniz
Foto Galeri ORC yerel seçim anketi bomba bu sonuçları ilk kez göreceksiniz Galeriye Gözat