BIST 10.232
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.405,91
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Çocuklara Sanat Hazineleri

22 sanat eseri minik okurların beğenisine sunuluyor.

Abone ol

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları geleceğin sanatçıları için olağanüstü bir rehber niteliğindeki “Sanat Hazineleri” adlı eseri minik okurların beğenisine sunuyor.

Afrika’dan maskeleri, Japonya’dan baskıları, Amerika’dan resimleri, Avrupa’dan heykelleri ve dünya çapında pek çok eseri kapsayan, büyüleyici bir sanat koleksiyonun yer aldığı “Sanat Hazineleri” sayesinde çocuklar her bir sanat eseri ve sanat eserlerini yapan sanatçılarla ilgili bilgi edinip, aynı zamanda bu eserlerden esinlenerek denenen projeleri inceleme olanağı buluyor.

Projelerden bazıları, okura, aynı metodu ve kaynakları nasıl kullanabileceğine ilişkin bilgiler verirken, bazıları ise sanat eserinin ne anlattığı temeline dayanıyor, bu sayede adı geçen konuları ve düşünceleri keşfedebilme olanağı sağlıyor.

 “Sanat Hazineleri”, her biri farklı bir resim tekniğiyle yapılmış, farklı ülkelerden 22 sanat eserini ve bunların yapılış yöntemlerini anlatıyor. Her biri ünlü bir sanatçı tarafından yaratılmış bu eserler farklı manzaralar ve karmaşık püskürtme resimlerden, büyülü hayvan resimlerine ve hareketli heykellere varıncaya kadar bambaşka görsel biçimleri sergiliyor ve her sanat eseri, o eseri yapan sanatçının yönteminden veya fikirlerinden esinlenen projelerle destekleniyor.

Rosie Dickins tarafından hazırlanan kitapta, Van Gogh, Kandinsky, Hokusai, Picasso, Rousseau, Calder, Matisse, Monet, Degas, Giacometti, Hirst, O’Keeffe, Pollock ve Turner’in eserleri yer alıyor.