BIST 10.479
DOLAR 32,26
EURO 34,91
ALTIN 2.422,63
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Çocuklar LÖSEV mağduru oldu

Diyarbakır'daki LÖSEV şubesi kapanınca lösemili çocuklar için açılan özel sınıf da kapanı, çocuklar valiliğe başvurarak "LÖSEV mağduru olduk" dedi

Abone ol

Türkiye'de lösemi hastası çocukların okuldan dışlanmasını önlemek ve hijyenik bir ortamda eğitim almalarını sağlamak amacıyla ilk kez Diyarbakır'da açılan özel sınıf, Lösemili Çocuklar Vakfı'nın (LÖSEV) şubesini kapatması sonucu açılamadı.

Bu yıl sınıfın açılmaması nedeniyle mağdur olan lösemili çocuklar, anne ve babalarıyla Valiliğe başvurarak, kendileri için özel bir sınıf açılmasını talep etti.

''LÖSEV MAĞDURU OLDUK''

Çocuğu lösemi hastası olan Metin Erdoğan, çocukları için özel bir sınıf açılması ve servis sağlanması amacıyla Valiliğe başvurduklarını belirterek, 4 yıldır açık olan şubenin neden kapandığını anlayamadıklarını söyledi.

LÖSEV yetkililerinin kendilerine Diyarbakır'daki kurumlardan yardım alamadıkları için şubeyi kapattıklarını bildirdiklerini ifade eden Erdoğan, bu gerekçeyi kabul etmediklerini belirtti. Erdoğan, şöyle konuştu: ''Sınıf kapanınca çocuklarımız açıkta kaldı. Okula kayıtları var, ancak gönderemiyoruz. Diğer okullardan 50-60 kişilik sınıflar var. Gerekli hijyenik ortam yok. Çocuklarımızı okula gönderirken bir de sağlıklarından olmalarını istemiyoruz. Maddi ve manevi olarak aileler çöktü. Tek amacımız çocuklarımızın okumasını sağlamak. Bizim çocukların eğitimi geri kaldı. Sınıfları kapanan çocuklarımız içe kapandı. LÖSEV mağduru olduk. Onun için Valilikten destek bekliyoruz. Çocuklarımız için özel sınıf açılsın. Çocukların eğitiminin hijyenik ortamda sağlanmasını istiyoruz.''

LÖSEV'DEN YARDIM ALAMIYORUZ AÇIKLAMASI

LÖSEV'in internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, bu yıl projelerin genişletilmesi, tüm kanserli hastalara yayılması ve 3. ve 4. sınıf düzeyine gelen öğrencilerin daha çok öğretmenden, daha iyi eğitimler almaları, üretim atölyelerinin genişletilmeleri ve büyüyen sorunların çözüme kavuşturulması ve onların yalnız bırakılmamaları için konunun muhatabı resmi makamlara yazılı müracaatta bulundukları belirtildi.
''Personel teminindeki güçlükler ve personel ile teknik ekipman için yapılan aşırı masraf, yardımların az olması gibi nedenlerle Diyarbakır proje ofisimizi ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı sınıflarımızı bu sene ve şimdilik açamıyoruz" dendi.