BIST 10.015
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.433,63
HABER /  GÜNCEL

Çocuk parkında korkunç ölüm

Uşak’ın parklarından Atapark içerisindeki eski su deposunun sökülen ve kesilen demir ayakları bir çocuğun üzerine devrildi.

Abone ol

Demir yığınları altında kalan 9 yaşındaki ilköğretim 2. sınıf öğrencisi Mustafa Göcen olay yerinde hayatını kaybetti.

Olay bugün saat 19:15 sıralarında Atapark içerisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye ve görgü şahitlerinin iddialarına göre Uşak Belediyesi tarafından kulenin sökülmesi işi taşaron bir firmaya verildi. Taşeron firma çalışanları su deposunu sökme çalışmaları kapsamında kuleyi vinç yardımı ile parçalamaya başladı. Kulenin kilolarca ağırlıktaki demirleri çevrede güvenlik önlemi alınmadan olduğu gibi bulunduğu yere bırakıldı. Park içerisindeki oyun alanına oynamaya gelen 9 yaşındaki Mustafa Göcen, bir anda üzerine yıkılan kilolarca ağırlıkdaki demir parçalarının altında kaldı. Çevreden geçen olayı gören vatandaşlar çocuğu demirlerin altında kurtarmakta zorlandı. Demir kütlesinin altında kalan ve başı ezilen Uşak Bedriye Uysal İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Mustafa Göcen olay yerinde hayatını kaybetti.

Parka çocuğuyla geldiğini ifade eden görgü tanıklarından Mehmet Peker olayı şöyle anlattı: “Çocuğum ile birlikte parka geldik, dondurma alıyorduk. Ölen çocuk ve yanında başka bir çocuk demirlerin yanından geçiyordu. Demir yığını bir anda yıkıldı. Çocuk altında kaldı. Ben yardıma koştum ama demir çok ağırdı. Çevreden yardım istedim. Yardıma gelenler ile demirleri kaldırmaya çalıştık ama çok ağırdı. Çocuğa baktık başı ezilmiş. Polis ve sağlık ekiplerine haber verdik.“ dedi.

Kaza yerine gelen Cumhuriyet Savcısı tarafından ölen çocuğun çevresi polis tarafından barikat kuruldu. Cumhuriyet Savcısının inceleme sonrası küçük çocuk otopsisi yapılmak üzere Uşak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Cumhuriyet savcısının talimatı ile taşaron firma yetkilileri gözaltına alındı. Olayla ilgili polis soruşturma başlattı.