BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Coca Cola ilk üç ayı değerlendirdi

Coca-Cola İçecek CEO’su Michael A. O’Neill, aldıkları sonuçların 2010’un tamamı için umut verdiğini açıkladı.

Abone ol

2010 yılının ilk 3 ayını değerlendiren Coca-Cola İçecek CEO’su Michael A. O’Neill, aldıkları sonuçların 2010’un tamamı için umut verdiğini açıkladı.

Şirketin ilk çeyrekte istikrarlı bir büyüme gösterdiğini vurgulayan O’Neill, konsolide satış hacminin %8,6 artarak 113 milyon ünite kasaya, net satış gelirinin %1,3 artışla 445 milyon TL’ye, FAVÖK’ün ise geçen yılın ilk çeyreğine oranla %12,9 artışla 53,3 milyon TL’ye ulaştığını açıkladı.

Türkiye, Pakistan, Orta Asya ve Ortadoğu’da 10 ülkede 20 fabrikası ile faaliyet gösteren Coca-Cola İçecek (CCİ)’in 2010’a iyi bir başlangıç yaptığını ve ilk çeyrekte faaliyet gösterilen bölgelerde etkili olan soğuk hava ve ekonominin getirdiği zorluklara rağmen %8,6 büyüme elde edildiğini belirten CCI CEO’su Michael O’Neill, “Birinci çeyrekte aldığımız sonuçlar ile yıla iyi bir başlangıç yapmak, yılın geri kalanına ilişkin olumlu beklentilerimizi teyid ediyor.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye’de tüketici güvenindeki iyileşme ve artan tüketici harcamaları, başta gazlı içecek kategorisi olmak üzere pazarlama çalışmalarıyla birlikte Türkiye satış hacminde %11 oranında artış sağladı. Geçen yıl pazarda yaşanan daralmanın ardından bu sene Türkiye ekonomisinin büyümesi bekleniyor. Bu büyümenin yılsonu sonuçlarımıza olumlu bir şekilde yansımasını bekliyoruz.”

Uluslararası operasyonların, Pakistan’daki fiyat artışları ve Orta Asya’daki soğuk hava şartları nedeniyle yıla zayıf bir başlangıç yapmasına rağmen, geçtiğimiz çeyrekte kademeli olarak iyileşmeler gösterdiğini belirten O’Neill, CCİ’nin ilk çeyrekte dağıtım sistemini iyileştirdiğini, önümüzdeki dönemdeki ürün lansmanlarının hazırlıklarını tamamladıklarını ve mağaza içi kampanyaları ile tüketicilerin ürünlerine ilgilerini artırdığını da sözlerine ekledi.

Üretim ve tedarik zincirindeki sürekli gelişim ve verimlilik kültüründen kaynaklanan maliyet tasarruflarının devam ettiğini vurgulayan O’Neill: “Türkiye’de sürdürülebilirlik ve tedarik zinciri verimliliği çalışmaları, CCİ Türkiye’nin, The Coca-Cola Company Grup Başkanlık Ödülleri’nde “En İyi Şişeleyici” ödülüne layık görülmesiyle bir kez daha tescillendi. İzmir fabrikamız da “En İyi Performans Gösteren Fabrika” ödülünü aldı. Sürdürülebilir bir iş modeli, tüketicilerimizi serinletirken en önemli önceliklerimizden olacaktır.

CCİ ekonomik toparlanmanın sunacağı fırsatları en iyi şekilde değerlendirecek bir konumdadır. Önümüzdeki çeyreklerde daha da başarılı sonuçlar açıklayacağımıza inanıyorum.”