BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,06
ALTIN 2.471,92
HABER /  DÜNYA

Clinton ağladı kazandı

Hillary Clinton Obama'dan rövanşı aldı. Sulu gözler bu kez zafer getirdi.

Abone ol

ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi için dün New Hampshire'da yapılan ön seçimde bu sefer Demokrat Parti'de Hillary Clinton, Cumhuriyetçi Parti'de ise John McCain zafer elde etti.

Seçim öncesi New Hampshire'da duygusal bir konuşma yapan, sesi titreyen ve gözleri dolan Clinton, seçmenleri etkilemesini bildi.

New York Senatörü Hillary Clinton yüzde 39 ile birinci sırada bitirdi. Iowa'da birinci olan siyahi aday Illinois Senatörü Barack Obama yüzde 36, John Edwards yüzde 17 oranında oy aldı.


IOWA'DA OBAMA BİRİNCİ GELMİŞTİ

Iowa ön seçimlerinde Demokrat Parti'de "değişim" sloganıyla ortaya çıkan 46 yaşındaki en genç başkan adayı Obama yüzde 38 dolayında oy almış, Edwards yüzde 30'la ikinci, Hillary Clinton ise yüzde 29 ile üçüncü olmuştu.

CUMHURİYETÇİLER DE MC CAIN

Cumhuriyetçi Parti'nin New Hampshire'daki ön seçimindeyse, Arizona senatörü John McCain yüzde 37 oy ile birinci oldu. Massachusetts eyaletinin eski valisi Mitt Romney'in yüzde 32 ile ikinci olduğu önseçimde, Iowa seçimlerinin galibi Arkansas eyaletinin eski valisi ve eski vaiz Mike Huckabee bu kez yüzde 11 oy ile üçüncü sırada kaldı.