BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,72
ALTIN 2.486,93
HABER /  GÜNCEL

Cizre'deki o bodrum Davutoğlu'ndan flaş talimat!

ŞIRNAK Cizre'de bulunan bir binanın bodrum katında yaralı olduğu iddiaları üzerine HDP'li Pervin Buldan, Başbakan Davutoğlu ile görüştüğünü belirtti. Buldan, ambulans talimatına rağmen ambulansın gitmediğini iddia etti.

Abone ol

HDP İstanbul Milletvekili veMeclis Başkanvekili Pervin Buldan, 3 Şubat’ta Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cizre’de yaralıların bulunduğu belirtilen binayla ilgili görüştüklerini ifade etti.

Yüz yüze görüşme taleplerinin Davutoğlu’nun yoğun programı nedeni ile karşılanamadığını anlatan Buldan, görüşmenin bir aracı üzerinden notlar iletilerek yürütüldüğünü açıkladı.

Başbakan’ın kendilerine, "Koşullar ne olursa olsun evdeki yaralılar alınacak” talimatını, İçişleri ve Sağlık bakanlarına verdiğini söylediğini aktaran Buldan, Başbakan’ın talimatına rağmen ambulansın bir türlü alana ulaşamadığını kaydetti.

HDP ŞIRNAK VEKİLİ SARIYILDIZ: GİRİŞİMLERİMİZ SÜRÜYOR

Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, HDP'nin hükümet ile yaptığı görüşmelerden sonra dün Şırnak Belediyesi'ne ait ambulansların söz konusu yaralıların olduğu binaya doğru gittiğini söyledi. Sarıyıldız, "Şu an ambulanslar 4 gönüllü sağlık çalışanı ile 300 metre yakınına kadar gitmişler. Ambulans içerisinde bekliyorlar" dedi.

Mardin'de 2 günden bu yana bulunan, yanında bir heyet ve sağlık ekibiyle Cizre'ye gitmek istediğini belirten HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a güvenlik gerekçesiyle izin verilmezken, Cizre'de bulunduğu söylenen HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, hükümet ile yapılan görüşmeler kapsamında söz konusu adrese ambulansların bir kez daha gönderileceğini söylemişti.

Sarıyıldız, "Yürütülen görüşmeler çerçevesinde bugün bir kez daha oraya Sağlık Bakanlığı ve belediyenin ambulansları gönderilecektir. Bina çöktüğü için önce orada bodruma ulaşmak için bir yol açmak gerekir. Girişimlerimiz sürüyor" dedi.

HDP kaynakları da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün İngiltere'ye gitmeden önce İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na, sorunun çözümü için talimat verdiğini belirtti.