BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.281,90
HABER /  GÜNCEL

Cizre'de savaşta bile olmayanı yaptılar

Cizre'de PKK operasyonları devam ederken, bir sağlık Üyesi, sokaktaki yaralıya müdahale ederken öldürüldü.

Abone ol

Cizre Devlet Hastanesi çalışanı Abdülaziz Yural, ayağından vurulan bir kadına yardım etmek istediği sırada açılan ateşin hedefi oldu. Başından vurulan Yural yaşamını yitirdi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Diyarbakır Şubesi, Şırnak'ın Cizre ilçesinde bugün çıkan çatışma sırasında sokakta kalan bir yaralıya müdahale eden sendika üyesi Abdülaziz Yural'ın başına isabet eden kurşunla hayatını kaybettiğini duyurdu.

EVLİ İKİ ÇOCUK BABASI

Aynı zamanda SES Cizre Şube Başkanı olan Yural'ın, 30'lu yaşlarda, evli ve iki çocuğu olduğu öğrenildi.

"YARALI VE CENAZELERİNE BİLE MÜDAHALE EDEMİYORLAR"

SES Diyarbakır Şubesi'nden yazılı olarak yapılan açıklamada, daha önce de 2 sendika üyelerinin öldürüldüğü hatırlatılarak, "Hukuki bir dayanak olmaksızın sokağa hatta pencereye çıkma yasakları ilan edilmekte ve bu kararlara yönelik itirazlar, ciddi biçimde soruşturulmaksızın reddedilmektedir. Bu savaş politikaları yüzünden bölgede yaşanan insan hakları ihlalleri ve katliamlara ek olarak çok sayıda üyemiz darp edilmiş, yaralanmış ve tehdit edilmekle kalmamış katledilmiştir. Eyüp Ergen ve Şeyhmus Dursun arkadaşlarımızın ardından bugün de Abdülaziz Yural yaşadığı sokakta yaralı bir kadına yardımcı olmaya çalışırken başından vurularak alçakça katledilmiştir. Günlerdir süren sokağa çıkma yasağı nedeniyle bırakalım halkın sağlık hizmetine ulaşmasını, yaralı ve cenazelerine bile müdahale edemiyorlar. Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak bu savaşa daha fazla kurban vermeyeceğiz. Israrla savaşa hayır demekten vazgeçmeyeceğiz. Aziz'e sözümüz barış olacak" denildi." denildi.

CİZRE'DE 24 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yural'ın hayatını kaybetmesiyle birlikte Cizre'de 14 Aralık gününden bu yana süren sokağa çıkma yasağındaki şiddet olaylarında yaşamını yitirenlerin sayısı 24'e yükseldi.

MÜEZZİNOĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI

SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde çıkan çatışma sırasında sokakta kalan bir yaralıya müdahale ettiği sırada başına isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Abdülaziz Yural için taziye mesajı yayımladı. Müezzinoğlu, Şırnak Cizre Devlet Hastanesi'nde hemşire olarak görev yapan Yural'ın hayatını kaybettiği olayın aydınlanması için bakanlık olarak takipte olacaklarını vurguladı. Bakan Müezzinoğlu'nun Yural'ın yakınlarına başsağlığı dilediği mesajı şöyle: "Şırnak Cizre Devlet Hastanesi'nde hemşire olarak görev yapmakta olan sağlık çalışanı meslektaşımız Abdülaziz Yural, bölgede yaşanan terör olayları sırasında hayatını kaybetmiştir. Bakanlık olarak olayın aydınlanması noktasında takipçisi olacağız. Sağlık çalışanımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Sağlık camiamızın başı sağolsun"