BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Cizre ve Silopi fena! TSK ilk bilançoyu verdi

CİZRE ve Silopi başta olmak üzere Sur ve Nusaybin ilçelerini de kapsayan dev operasyon sürüyor. 10 bin askerin katıldığı operasyonlardaki son durum ne işte bugün gelen haberler.

Abone ol

DİYARBAKIR’ın Sur, Şırnak'ın Silopi ve Cizre, Mardin’in de dargeçit ve Nusaybin ilçelerinde sokağa çıkma yasağı ile birlikte büyük operasyon devam ediyor. 25 teröristin öldürüldüğü operasyonda 8 asker yaralandı. 

10 bin asker ve özel harekat timlerinin katıldığı operasyonda sokak sokak, kapı kapı temizlik yapılıyor. Bölgeden gelen son haberlere göre operasyon olan ilçelerde yer yer silah ve patlama sesleri duyuluyor.

TSK OPERASYON BİLANÇOSUNU VERDİ

PKK'yı temizleyene kadar devam edecek olan dev operasyonun son bilançosu da açıklandı. TSK, Cizre ve Sipopi ilçelerinde devam eden operasyonlarda 8 askerin hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, iki ilçede 25 PKK'lının öldürüldüğünü duyurdu.

BİR SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Silopi’deki operasyonlar sırasında Hüseyin Güzel (70) adlı bir kişi  evine bomba atar mermisi atılması sonucu kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

SINIR KAPISI KAPANDI

5 ilçede süren operasyonlar sebebiyle fırın ve eczaneler ile iş yerleri kapalı. Bölgedeki operasyon dolayısıyla Habur Sınır Kapısı'ndan giriş ve çıkışlar da 3 gündür yapılamıyor.  Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) yetkilileri, Irak’a gitmek için bekleyen TIR sayısının 4 bine yaklaştığını bildirdi.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL

5 ilçedeki operasyon sebebiyle THY Şırnak'a yaptığı tüm uçuş seferlerini iptal etti. Ankara ve İstanbul'dan Şırnak'a düzenlenen seferlerin ne zaman normale döneceği ise belirsiz.

SUR'DA EKONOMİK AFET

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 300 işyeri kapandı, 5 bin kişi işten çıkarıldı. Bankalarda vâdesi dolan 70 milyon lira kredi için yasal takip başladı, karşılıksız çek oranı yüzde 16 arttı. Veriler, bankacı ve esnaf odaları birliği yönetiminden... Hükümetten destek bekleyen esnaf, Sur'un âfet bölgesi ilan edilmesini istiyor.

HENDEK VE BANKA ARASINA SIKIŞTIK

Sur esnafı bugünlerde Hendek ve banka arasına sıkışmış durumda. İfade, bir Sur esnafına ait. Vadesi dolmuş kredisini ödeyemediği için yasal tâkibat ile uğraşan esnafın kredi kullandığı banka Türkiye’nin en büyük bankalarından biri. Esnaf’ın tespitine katılan banka yetkilisi şunları anlatıyor;

“Bu olaylar başladığından beri esnaf ödemelerini yapmakta güçlük çekiyor. Ödeme yapılamaması nedeniyle şu anda 70 milyon liralık kredi, kredi kartı ve pos yasal takibe girdi. Karşılıksız çek oranı yüzde 16 artmış durumda. Sur esnafı güçlü esnaf değil. Her birinin sermayesi ancak 100-150 bin lira civarında. Dayanmaları çok zor.”