BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Cisco milyar dolarlık fikir arıyor

Cisco, küresel inovasyon yarışması I-Prize ile bir kez daha potansiyel milyar dolarlık fikri arıyor.

Abone ol

Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışma sonucunda kazanan ekip 250 bin dolarlık ödülün sahibi olacak

Cisco yenilikçi iş ve teknoloji fikirlerinin ortaya çıkması için başlattığı I-Prize yarışmasının ikincisini düzenliyor. Başvuruların kabul edilmeye başlandığı yarışma, tüm dünyadan girişimcileri en yaratıcı milyar dolarlık iş fikirlerini ortaya koymaya davet ediyor.

Girişimcilere çağrı

Geçen yıl yaklaşık 2 bin 500 katılımcının yarıştığı I-Prize’da bu yıl da dünya çapındaki girişimciler Cisco’nun genişleyen işbirliği çözümleri üzerinde iş ve teknoloji fikirlerini geliştirebilecekler. Yarışma sonucunda kazanan ekip 250 bin dolarlık ödülün sahibi olacak.

Yarışmaya yapılacak başvuruların belirlenmiş olan dört farklı kategoriden birine uygun olması gerekiyor. Bu kategorilerin başlıkları ise çalışma hayatının geleceği, bağlı yaşam, öğrenmenin yeni yolları ve eğlencenin geleceği olarak sıralanıyor.

I-Prize katılımcıları fikirlerini geliştirme aşamasında Cisco’nun Show and Share, Pulse, WebEx ve TelePresence uygulamalarından oluşan işbirliği platformundan faydalanarak iletişim konusundaki engelleri aşabilecek. Spigit tarafından desteklenen yönetim platformu sayesinde ise yarışmacılar fikirlerini açık pazar üzerinde sanal para karşılığında alıp satabilecek. Teknolojik yenilikçilik ve iş fırsatı gibi belirtilmiş koşullara uyumluluklarına göre değerlendirilecek olan başvuruların tümünde platform olarak IP ağının kullanılması şartı aranıyor.

I-Prize yarışmasının tüm dünya çapında birbirinden farklı endüstrilerde yeni iş fikirlerinin oluşturulmasında son derece başarılı olduğunu belirten Cisco Gelişen Teknolojiler Grubu'ndan sorumlu Başkan Yardımcısı Marthin De Beer "Bu yılki yarışmada katılımcıların inovasyondaki etkinliği ve hızını artıracak yeni video işbirliği çözümleri sunarak mesafe ve zaman kaynaklı engellerin de önüne geçiyoruz" diye konuştu.