BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,06
ALTIN 2.471,92
HABER /  GÜNCEL

Çinli bebekler kıymete bindi

İsveçli çocuksuz aileler, Uzakdoğu ülkelerinden çocuk evlat edinebilmek amacıyla uzun yıllar sırada bekliyor.

Abone ol

Uzun kuyruğa rağmen evlatlık olarak verilecek çocuk sayısının çok az olması ve Çin ile Güney Kore'nin evlatlık verilecek çocuklarda kısıtlamaya gitmesi, İsveçli ailelerin en az 4 ile 5 yıl sırada beklemesine neden oluyor.

Evlat edinmek isteyen İsveçli ailelerin en büyük umudu ekonomik durumları kötü ailelerin yaşadığı Çin, Hindistan, Güney Kore, Vietnam gibi doğu ve uzakdoğu ülkeleri.

Ancak Çin ve Güney Kore, ülkede düzelen ekonomik durum nedeniyle 2006 Mayıs ayından bu yana evlatlık verilecek çocuklara sınırlama getirdi. Bu iki ülke, İsveç'de evli olmayan kadınlara evlatlık vermeyi durdurdu. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'nden de birçok ailenin evlat edinmek için sırada beklemesi bu alandaki rekabeti artırdı.

İSPANYA VE FRANSA'DAN EVLATLIK EDİNİYORLAR

Güney Avrupa ülkelerinden İspanya, İtalya ve Fransa'da çocuk sayısının azalması ile birlikte, bu ülkelerden de evlatlık talepleri arttı. İsveç gazetesi Dagens Nyheter'in haberine göre, 2005 yılı içinde değişik ülkelerden getirilen 941 çocuk İsveçli ailelere evlatlık verildi.

2006 yılında çeşitli ülkelerden İsveç'e getirilen evlatlık çocuk sayısı ise 765'de kaldı. İsveç Evlat Edindirme Dairesi görevlileri, ailelerin daha çok yeni doğan çocukları evlat edinmek istediklerini belirterek, bu talebi karşılamanın giderek daha da zorlaştığını, bunun yerine yaşları daha büyük çocuklara istekte bulunulmasını öneriyor