BIST 10.628
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.430,69
HABER /  GÜNCEL

Avustralyayı kaykayla geçiyor

Britanyalı genç grafik tasarımcısı, Avustralya kıtasını boydan boya kaykay ile geçen ilk insan olmak üzere.

Abone ol

27 yaşındaki David Corntwaite, Ağustos ayında Perth kentinden başladığı 5 bin 760 km.lik yolculuğunu yarın Brisbane'de tamamlayacak.

Sadece iki yıldan az bir zaman önce kaykay yapmaya başlayan ve bir sabah uyandığında işinden nefret ettiğini anlayıp bu epik yolculuğa karar veren Cornthwaite, zorlu macerası sırasında karayolunda yanından hızla geçen dev TIR'lar, koca zehirli yılanlar ve kendisiyle yarışmaya kalkan bir devekuşuyla mücadele etmek zorunda kaldı.

Birçok kez düştüğü için yara bere içinde kalan, diz eklemleri, parmakları ve ayakları ağrı içinde bulunan, 40 derecenin üzerindeki sıcaklık yüzünden 30 koruma faktörlü bir düzine güneş kremi bitiren genç maceracı, ayrıca 13 çift ayakkabı eskitti ve ''dev bir tavuk göğsüne'' benzettiği aşırı gelişmiş bir sağ baldır kasına sahip oldu.

Kaykayla en uzun mesafe rekorunu da kıracak Cornthwaite, macerasını bitirdikten sonra duygu dolu bir konuşma yapmayı ve bir kitap yazmayı planladığını belirterek, ''Ama kesinlikle işime dönmeyeceğim'' dedi. Önceki kaykayla en uzun mesafe rekoruna sahip Amerikalı Jack Smith, 2003'te ABD'de kaykayla 4800 km yol katederek bir hayır işi için 50 bin dolar toplamıştı.