BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Çin'in sözü boğazdan geçene kadar...

Çin Türkiye'ye verdiği sözü tutmadı. Turist gönderme sözüyle boğazlardan geçirdiği gemi uçak gemisi oldu.

Abone ol

Çin'in turist gönderme sözüyle boğazlardan geçirdiği Varyag'ın uçak gemisi haline getirildiği iddia edildi. Çin'den Türkiye'ye gelen turist sayısı ise 2010'da 80 bini bile bulmadı.

Hong Kong merkezli savunma dergisi Asian Kanwa, Çin'in Ukrayna'dan aldığı uçak gemisi Varyag'ı tamamen restore ederek pilot eğitimine hazır hale getirdiğini iddia etti. Dergi, restorasyonun tüm yaşam ve çalışma alanları ile motor, güç kaynakları, navigasyon sistemleri gibi teknik donanımı kapsadığını bildirdi. Analistler, Varyag'ın donanmanın temel uçak gemisi kabiliyetlerinin geliştirilmesinde kullanılabileceğine işaret ediyor.

ÇİNLİ TURİST SAYISI 77 BİN

Çin Hükümeti, Ukrayna'dan satın aldığı ve motoruyla dümeni olmadığı için 'yüzer kütle' olarak adlandırılan Varyag'ı Boğazlar'dan geçirebilmek için Türkiye'ye Resmi Turist Güzergahı Statüsü vermiş, turizm sektörünü de 2.5 milyon Çinli turist gelecek hayali sarmıştı.

Çin basınında yer alan son haberlere göre, 2010'da Çin'den Türkiye'ye giden turist sayısı yıllık bazda yüzde 12 artış göstererek 77 bine ulaştı.