BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Hükümeti soru önergesi manyağı yaptı!

Milletvekillerinin performans değerlendirmesine göre yazılı soru önergesi dalında birinci CHP'li bir milletvekili oldu.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- 550 milletvekilinin bulunduğu Meclis’te denetim çalışmaları kapsamında en çok yazılı soru önergesini veren milletvekili CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel oldu. Toplam 4 bin 441 önergenin 270'i Güvel'e ait.

Türkiye Milletvekillerini İzleme Komitesi (TÜMİKOM) raporuna göre 2010 yılında 4441 yazılı soru önergesi verildi. 338 milletvekilinin bulunduğu AK Parti’de toplam verilen soru önergesi 7 oldu. Muhalefet milletvekillerinin kullandığı bu hakkı en iyi değerlendiren ise CHP.

Toplam 4441 soru önergesinin 2 bin 626’sı CHP’ye ait. MHP ise 1282 soru önergesi ile ikinci sırada.

İÇİŞLERİ BAKANINI ŞAŞIRTMIŞ

101 milletvekilinin bulunduğu CHP’de bu hakkı sonuna kadar kullanan milletvekili ise CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel. TÜMİKOM’un raporuna göre Güvel 270 soru önergesi ile Meclis’te en çok yazılı soru önergesi veren milletvekili oldu.

Meclis Genel Kurul çalışmalarını da çok aksatmayan Güvel bu performansını İnternethaber’e değerlendirdi. Güvel şunları söyledi:
“Muhalefet milletvekiliyiz. Meclis’te yapacağımız şeyler sınırlı. Ben de yapacaklarımızı sonuna kadar kullanmaya çalışıyorum. Gerek Türkiye gerekse bölgemin sorunlarıyla ilgili sürekli soru önergeleri hazırlıyorum. Üç üniversite bitiren bir danışmanım var. Onun da katkıları yüksek. Tarımdaki sorunlardan HES’lere, yolsuzluk iddialarından eğitim sorunlarına kadar bölgemle ilgili her konuyla ilgilenmeye çalışıyorum. İçişleri Bakanı dayanamadı birgün, 'Her gün soru önergesi geliyor ne yapıyorsun' dedi. Aldığım yanıtlar resmi bilgi olduğu için benim için önemli bir kaynak oluyor. Cevap alamadığımda tekrar başvurup yanıt almak için ikinci hatta üçüncü kez uğraştığım oluyor. Biz CHP içinde 20-25 arkadaşız. Sürekli Meclis’teki çalışmaları yakından takip ediyoruz. Biri gelmeyince diğerleri merak ediyor. Meclis’te yapacak çok iş var. Yürüttüğümüz çalışma ile mayınlı arazi yasası çıkarken, silah yasası çıkarken önemli bir muhalefet örneği gösterdik.”