BIST 10.169
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.400,26
HABER /  POLİTİKA

Cindoruktan Erdoğana dön çağrısı

DP Lideri Hüsamettin Cindoruk, ABD'de bulunan Başbakan Erdoğan'a 'dön' çağrısında bulundu. Gerekçesi ise...

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Tokat'taki terörist saldırı karşısında Türkiye'nin "ayağa kalktığını" ifade ederek, "Sayın Başbakan, Demokratik Açılımı başlattı, ortalığı birbirine kattı. Şimdi de Güney Amerika'ya açılım peşindeymiş. Sayın Başbakan, açılımları bıraksın, görevinin başına dönsün" dedi.

Cindoruk, Tokat'taki terörist saldırı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, "Demokratik Açılım" sürecinin "Terör açılımına dönüştüğünü" ileri sürdü.

DP Genel Başkanı Cindoruk, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Teröristler, ülkemizin dört bir köşesinde devletimize meydan okur hale geldiler. Olaylar tırmanıyor. Her gün vatan evlatlarını şehit veriyoruz. Bu şartlar altında Başbakan Erdoğan'ın Meksika gezisini iptal edip, derhal görevinin başına dönmesi gerekirdi. Tokat'ta dün başta PKK olmak üzere üç terör örgütünün işbirliği ve güç birliği ile kurulan pusu, sayıları 7'yi bulan kahraman Mehmetçiklerimizin şehit edilmesine yol açtı. Bu olay karşısında Türkiye ayağa kalkmış bulunuyor. Sayın Başbakan, Demokratik Açılımı başlattı, ortalığı birbirine kattı. Şimdi de Güney Amerika'ya açılım peşindeymiş. Sayın Başbakan, açılımları bıraksın, görevinin başına dönsün. Bunu, siyasi bir söylem olarak ifade etmiyor, ülkenin huzuru için zorunlu görüyorum."