BIST 10.151
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.397,33
HABER /  GÜNCEL

Şehit yakınından ilginç çıkış

Tokat'ta şehit düşen askerlerden Cengiz Sarıbaş'ın amcası Salim Sarıbaş, Bahçeli ve Baykal'a seslendi.

Abone ol

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde devriye görevi sırasında şehit düşen Cengiz Sarıbaş'ın amcası Salim Sarıbaş, terörün silahla halledilemediğini söyledi.

Demokratik açılıma destek veren amca Sarıbaş, "Bahçeli ve Deniz Baykal'a çok önemli görevler düşüyor. Herkesin elini taşın altına koyup elbirliğiyle bu terörü bitirmemiz lazım." dedi.

Anlamsız bir savaş

Amca Sarıbaş, "Bu savaş, çok anlamsız bir savaş. Bunun mutlaka bitirilmesi lazım. 25 senedir bu savaş nasıl bitmez? Demek ki silahla halledilmiyor, silahla bu iş çözülmüyor. Bunun yanında artık masa başında mı olur? Deniz Baykal ve Bahçeli bu işle ilgili geride duruyorlar. Ülkemiz için, gençlerimiz için hep zarar.

Ne olursa olsun bu savaşın bitmesi lazım

Türkiye büyük bir devlet. Yani bu anlamsız, çok çirkin bir savaş. Mutlaka hallolması lazım, ama masa başında, ama şöyle, ama böyle, ama fedakarlık. Ne olursa olsun bu savaşın bitmesi lazım. Daha nice Cengizler böyle gider. Giden geri gelmiyor, ateş düştüğü yeri yakıyor. Ölen geri gelmiyor. Sade başsağlığı dilemeyle, sadece 'şöyle olmuş, şehitlerimiz böyle olmuş' demekle olmuyor, yarın unutuluyor, unutulmasın." diye konuştu.

Baykal ve Bahçeli'ye görevler düşüyor

Deniz Baykal ve Bahçeli'ye çağrıda bulunan Sarıbaş, "Savaşı yapanlar da bu ülkenin çocukları, ölenler de bu ülkenin çocukları, kurşun sıkanlar da bu ülkenin çocukları. Mutlak suretiyle Bahçeli ve Deniz Baykal'a çok görev düşüyor. Tarih bunları yazacak sonra, pişman olacaklar sonunda. Onun için herkesin elini taşın altına koyup elbirliği içinde bu terörü bitirmemiz lazım." ifadelerini kullandı.