BIST 10.248
DOLAR 32,29
EURO 34,75
ALTIN 2.395,96
HABER /  DÜNYA

Çinde rekor fiyata tablo

Çin'de 1939 yılında yapılan bir yağlı boya tablo açık artırmada 3.75 milyon ABD dolara satıldı.

Abone ol

Çin'de 1939 yılında yapılan bir yağlı boya tablo açık artırmada 30 milyon yüene (3.75 milyon ABD Doları) satıldı. China Daily gazetesinin haberine göre, pazar günü düzenlenen açık artırmada Şü Beihong'un ''Dağı Kaldıran Aptal Yaşlı'' adlı tablosunun satışında ulaşılan bu fiyat yeni bir rekor oldu.

Daha önceki rekor Paris'te yaşayan Çinli ressam San Yü'ye aitti. San'ın tablosu nisan ayında Hong Kong'da düzenlenen açık artırmada 28 milyon yüene (3.5 milyon ABD Doları) satılmıştı. Gazetenin haberinde tabloyu satın alan koleksiyoncunun adı verilmedi. Ancak Çin'de yeni oluşan zenginlerin bir kısmı klasik ve modern sanat eserlerine yöneldiler.

Şü'nün Singapur'da yaptığı tablosunda dağı delmek isteyen yaşlı bir adamın hikayesi anlatılıyor. ''Yü Gong Yi Şan'' adlı bu Çin halk hikayesi azimli olmakla ilgili olaylarda kullanılıyor. Haberde, Şü'nün tabloyu Japon işgalinin ardından Singapur'daki bir okulun kuyusunda yaptığı ve daha sonra okul yönetimine verdiği kaydedildi. Pekin Hanhay Açık Artırma Şirketi Başkan Yardımcısı Cen Yüecin, daha önce Tayvanlı koleksiyoncuların elinde bulunan eserin bu kadar yüksek fiyata satılmasının Şü'nün piyasada fazla eseri bulunmamasından ve tablodaki tartışmasız gerçeklikten kaynaklandığını belirtti.